O isim IŞİD'in kara listesinde

O isim IŞİD'in kara listesinde
Güncelleme:

IŞİD, ABD Başkan adaylarından Hillary Clinton’ın yardımcısı Huma Abidin’i ölüm listesine aldı.

IŞİD yayınladığı yeni ölüm listesine, ABD’de Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olmak için yarışan Hillary Clinton’ın Müslüman kökenli yardımcısı Huma Abidin’in ismini de ekledi.

IŞİD’in internet ortamında yayınladığı dergisi Dabiq’in son sayısında yayınlanan ölüm listesinde Abidin’in yanı sıra Müslüman kökenli ABD’li ve İngiliz vekiller de yer alıyor. Listeyle birlikte yayınlanan sözdehaberde örgüt, Abidin ile diğerlerini “aleni olarak haçlılar ile birlikte olmak ve kafirlerin yasalarını Müslümanlara zorla kabul ettirmeye çalışmakla” suçladı.

BELÇİKA BOMBACILARINA ÖVGÜ

Dergide, Belçika’nın başkenti Brüksel’i kana bulayan terör saldırılarını gerçekleştiren IŞİD üyelerine övgüler yağdıran bir makale de yayınlandı. Yazıda, Paris saldırısının bir uyarı, Brüksel’in ise bir hatırlatma olduğu belirtilirken, “Bir sonraki saldırı daha yıkıcı ve acı olacak” ifadeleri kullanıldı. Yıllardır Hillary Clinton’ın yardımcılığını yürüten Abidin, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda eski first lady’ye büyük bir hayranlık beslediğini söylemişti.