Obama'dan Trump çıkışı: Onu dışlayın

Obama'dan Trump çıkışı: Onu dışlayın
Güncelleme:

ABD Başkanı Obama, Cumhuriyetçi Partililerden Donald Trump'a verdikleri desteği geri çekmelerini istedi.

Obama, Demokrat Partili Başkan Adayı Hillary Clinton’a destek için katıldığı mitingde yaptığı konuşmada, Trump’ın tartışma yaratan sözlerini kınayıp hâlâ Beyaz Saray’a gitmesi için destek vermenin anlamsız olduğunu söyledi.

Trump’ın kadınlar için aşağılayıcı ifadeler kullandığı ve küfür ettiği videonun ortaya çıkmasından bu yana çok sayıda üst düzey Cumhuriyetçi Partili, Trump ile aralarına mesafe koydu.

Trump ise bu isimleri sadakatsizlikle suçladı.

Trump, özellikle “zayıf ve etkisiz” bir lider olarak tanımladığı Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan’a tepki gösterdi.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Obama, Kuzey Carolina’daki Greensboro kentinde düzenlenen mitingdeki konuşmasında, üst düzey Cumhuriyetçi siyasetçilerin hâlâ nasıl Trump’ın başkan olmasına destek verdiklerini sorguladı.

2323556.jpg

Obama, “Şu anda insanların ‘Ağır şekilde kınıyoruz, gerçekten onaylamıyoruz ama hala destek veriyoruz’ dediklerini duyuyoruz. Hala başkan olması gerektiğini düşünüyorlar ve ben buna anlam veremiyorum” dedi.

Obama, Trump’ın kadınlar hakkındaki sözlerinin, bir dükkanda çalışmasını bile engelleyeceğini vurguladı.

Obama’nın konuşması sırasında sözleri Clinton karşıtları tarafından kesildi. Ancak Obama “İşte bu demokrasinin işlediğinin göstergesi. Harika” dedi.