Periscope'ta canlı yayında tecavüze 40 yıl hapis

Periscope'ta canlı yayında tecavüze 40 yıl hapis
Güncelleme:

17 yaşındaki kız arkadaşı tecavüze uğrarken bu anları Periscope uygulamasından canlı yayınlayan 18 yaşındaki kız, 40 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor.

ABD'nin Ohio eyaletinde yaşanan korkunç olayda, Marina Lonina isimli 18 yaşındaki genç kız, 17 yaşındaki kız arkadaşına Raymond Gates tarafından tecavüz edilirken dehşet verici anları Periscope uygulamasından canlı yayınladı.

Daily Mail'da yer alan habere göre; mahkemede tecavüz, adam kaçırma, cinsel saldırı ve yaşı küçük birine cinsel taciz suçlarından yargınanan Lonina'nın avukatı genç kızın videoyu yaşanan olayı kayıt altına almak için Periscope'tan yayınladığını ileri sürdü.

Olayın, 27 Şubat'ta 29 yaşındaki Raymond Gates'in evinde yaşandığı öğrenildi. 17 yaşındaki kız arkadaşı ile Gates'in evine giden Lonina, genç kıza tecavüzü 10 dakika süren videoda Periscope hesabından canlı yayınladı.

Periscope'ta tecavüz skandalı

Savcı ise; Rus asıllı Amerikan vatandaşı olan Lonina ve genç kızın arkadaş olduklarını, 10 dakika süren videoda Lonina'nın sadece çok kısa bir süre yardım girişiminde bulunduğunu, mağdurenin açıkça "hayır" ve "dur" diye bağırıldığının görüldüğünü ve Lonina'nın canlı yayının beğeni almak için yapılmış bir eylemi ortaya koyduğunu iddia etti.

Öte yandan savcı, saldırıdan bir gün önce Lonina'nın 17 yaşındaki kız arkadaşını Periscope hesabından çıplak olarak yayınladığını ve bunun bir suç olduğunu da söyledi.

Lonina ile Gates suçlu bulunurlar ise 40 yıl hapis yatacaklar.