PKK'lı teröristlerin ABD'den isteği belli oldu

PKK'lı teröristlerin ABD'den isteği belli oldu
Güncelleme:

PKK'lılarla görüşen ABD Komutanı, teröristlerin kendilerinden Suriye'den çekilmemelerini istediklerini açıkladı.

CENTCOM Komutanı Joseph Votel, Suriye'de Türkiye tarafından aranan ve ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon tarafından SDG'nin komutanı olarak nitelenen  PKK'lı terörist Mazlum Kobani kod adlı Şahin Cilo ile Suriye'de ABD'ye ait bir hava üssünde görüştü.

Orgeneral Votel, '(YPG/PKK'dan ABD'ye çekilmeme çağrısı) Bizden yapmamızı istedikleri şeyleri tabii ki biliyoruz. Ancak bu şu anda gittiğimiz bir yol değil. Tartışma ABD askerlerinin burada kalıp  kalmaması üzerine değil. Koalisyon kuvvetlerinin ne yapabileceği potansiyeline baktık' dedi.

ABD Merkez Kuvvetleri (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın kendilerinden Suriye'den  çekilmemelerini talep ettiğini ancak bunun şu anda kendileri için bir seçenek olmadığını bildirdi. 

Amerikan medyasına göre, Votel, Suriye'de Türkiye tarafından aranan ve  ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon tarafından SDG'nin komutanı olarak  nitelenen PKK'lı terörist Mazlum Kobani kod adlı Şahin Cilo ile Suriye'de ABD'ye  ait bir hava üssünde görüştü.

Amerikan medyasına konuşan PKK'lı Cilo, ABD'den hava desteği ve sahada  destek kuvveti istediğini ifade etti.

Cilo ile görüşmesinden sonra basına açıklamalarda bulunan Votel,  "Bizden yapmamızı istedikleri şeyleri tabii ki biliyoruz. Ancak bu şu anda  gittiğimiz bir yol değil." ifadesini kullandı.

ABD'nin Suriye'de asker bırakmasının söz konusu olup olmadığına  yönelik bir soruya ise Votel, "Tartışma ABD askerlerinin burada kalıp kalmaması  üzerine değil. Koalisyonun kuvvetlerinin ne yapabileceği potansiyeline baktık."  dedi.

Votel, ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın aralık ayında verdiği  çekilme talimatını uyguladıklarını ifade etti

Etiketler Suriye abd PKK terörist