"Gülen için iade talebinde bulundu"

"Gülen için iade talebinde bulundu"
Güncelleme:

ABD, Türkiye'nin Gülen için iade talebinde bulunduğunu açıkladı.

Beyaz Saray, "Türkiye, Gülen için resmi iade talebinde bulundu. Darbe soruşturması için her türlü destek verilecek" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü. Görüşme sonrası Beyaz Saray sözcüsü açıklamalarda bulundu.

Beyaz Saray sözcüsü, "Türkiye, Gülen için resmi iade talebinde bulundu. Darbe soruşturması için her türlü destek verilecek. Obama demokratik değerlere uyulması çağrısı yaptı" açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili değerlendirme sürecinin başladığını bildirdi.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı.  Açıklama şöyle;

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Barack Obama arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin basın açıklaması:

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. ABD Başkanı Obama, Türkiye’de demokratik bir şekilde seçilmiş olan hükümeti şiddet kullanarak yıkmayı hedefleyen darbe girişimini kınadıklarını ve Türkiye’de demokrasiyi desteklediklerini belirtmiştir. ABD Başkanı Obama, söz konusu darbe girişimi karşısında Türk halkının kararlı bir tutum sergilediğine ve demokrasiye bağlılığını gösterdiğine de değinmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türk halkının demokrasiye ve milli iradeye en güçlü şekilde sahip çıkması, emniyet güçlerinin özverili müdahaleleri sayesinde darbe girişiminin akim bırakıldığını hatırlatarak, adalet ve hukuk devleti çerçevesinde sorumlular hakkında gereğinin yapılacağını vurgulamıştır. ABD Başkanı Obama, darbe girişimini soruşturmakta olan Türk makamlarıyla her türlü işbirliğine hazır olduklarını da ifade etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."