Rus hackerlar seçim sonuçlarını mı değiştirdi ?

Rus hackerlar seçim sonuçlarını mı değiştirdi ?
Güncelleme:

ABD’de bir grup akademisyen ve aktivist, yabancı hacker’ların başkanlık seçimine müdahale ettiğini savunarak yarışı kaybeden Clinton’a “oyların yeniden sayılması için çağrı yap” dedi

ABD'de 8 Kasım'da gerçekleştirilen başkanlık seçiminin ardından Donald Trump'ın zaferini hazmedemeyenler bu kez Rus hacker'lar iddiası ile gündemde.

Sonuçların açıklanmasından sonra günlerce gösteriler düzenleyen Trump karşıtları, şimdi de seçim sonuçlarının yeniden sayılması gerektiğini savunmaya başladı. ABD merkezli New YorkPost gazetesindeki habere göre ülkedeki bir grup akademisyen, siyasetçi ve aktivist başkanlık yarışını kaybeden Hillary Clinton'ın seçim ekibiyle irtibata geçti. Söz konusu kişiler, seçim akşamı Trump'ın başkanlığını ilan etmesini sağlayan Michigan, Pensilvanya ve Wisconsin eyaletlerinde oylara hile karıştığını savunuyor. Bu nedenle Clinton'a üç eyaletteki oyların yeniden sayılması gerektiği konusunda açıklama yapmaya çağırıyorlar.

55 BİN OYLA KAYBETTİ

Elektronik olarak kullanılan oylarda hatalar olduğunu ileri süren grup, ellerinde kanıt olmadığını kabul ediyor. Ancak üç eyalette Clinton'ın 55 bin oyla kaybettiğini ve yeniden sayılma işlemi yapılması halinde Trump'ın yarışı kaybedebileceğini söylüyorlar. Sonuçların yeniden sayılması için itiraz süresinin gelecek çarşambaya kadar dolacağını belirten grup, elektronik oyların "yabancı hacker'lar" tarafından sabote edilmiş olabileceğini dile getiriyor. ABD basını da söz konusu yabancı hacker'lerin Ruslar olabileceğini öne sürdü. 8 Kasım'dan önce Clinton başta olmak üzere birçok Demokrat Partili, Rus siber saldırganların sonuçlara müdahale edeceğini sıkça dile getirmişti.