Rusya açıkladı: Anlaşma yok

Rusya açıkladı: Anlaşma yok
Güncelleme:

Rus Bakan Lavrov, ABD ile Suriye anlaşmalarının askıya alındığını söyledi.

Moskova'da Kamboçyalı mevkidaşıyla görüşmesinin ardından düzenlenen  ortak basın toplantısında konuşan Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye konusundaki tutum ve  açıklamalarında çelişkiler bulunduğunu söyledi.

Lavrov, "Anlaşmalar, muhalif grupların yaklaşımlarının Washington tarafından nasıl algılandığı konusundaki belirsizlik nedeniyle büyük ölçüde askıda. Bu muhalifler, Rus-Amerikan anlaşmalarını kabul etmiyor ve uygulamayı reddediyor. Bu durumu açıklığa kavuşturmak istiyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, geçen hafta yaptığı açıklamada,  Rusya'nın Halep'teki saldırıları durdurmak için gerekli adımları acilen atmaması  ve çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını yenilememesi durumunda Moskova ile  Suriye kapsamındaki ikili anlaşmaları durdurmak için hazırlıklar yaptıklarını  açıklamıştı.

Rus mevkidaşı ile Suriye'deki son durumu ele alan Kerry'nin, "ABD ile  müttefiklerinin, sivillerin yaşam alanlarına atılan sığınak delici ve yakıcı  bombalar da dahil mevcut durumdan Rusya'yı sorumlu tuttuğunu açık şekilde dile  getirdiği" belirtilmişti.

Etiketler abd Rusya Suriye moskova