Trump dünyayı şaşırtmaya devam ediyor

Trump dünyayı şaşırtmaya devam ediyor
Güncelleme:

ABD'de seçimden zaferle çıkan Donald Trump, Suriye'de rejimi desteklemenin en iyi yol olduğunu söyledi

Geçtiğimiz salı günü yapılan seçimlerin ardından ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump, Suriye politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Wall Street Journal'a geniş kapsamlı bir röportaj veren Donald Trump, "Suriye'ye ilişkin bir çok insandan farklı görüşlere sahibim. Benim yaklaşımım açık. Biz Suriye'yle savaşıyoruz. Suriye, DEAŞ'la savaşıyor. Ve bizim DEAŞ'tan kurtulmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Beşar Esed'ı pek de sevmediğini söyleyen ancak Suriye'deki iç savaş ortamında güçlenerek ABD'yi tehdit eden radikal gruplara karşı Esed rejimini desteklemenin en iyi yol olduğunu savunan Trump, Rusya ile olan ilişkilerin onarılması konusunda da umutlu olduğunu söyledi.

Rusya'nın Suriye rejimiyle olan ortaklığına dikkat çeken Trump; "Rusya şu anda tamamen Suriye'yle beraber hareket ediyor. Bizim sayemizde güçlenen İran da Suriye'yle beraber hareket ediyor. Biz ise kim olduklarına dair hiçbir fikrimizin olmadığı muhalifleri destekliyoruz. Suriye'ye karşı savaşırsak, bu iş Rusya'yla savaşmakla sonuçlanır." ifadelerini kullandı.

ABD'de sürpriz kabul edilen seçim sonuçları, Moskova, Tahran ve Şam yönetimlerinde memnuniyetle karşılanmıştı. Beşar Esed, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Donald Trump'la işbirliği yapmaya hazır olduğunu söylemişti.