Trump İstanbul'a gelecek mi ?

Trump İstanbul'a gelecek mi ?
Güncelleme:

ABD Başkanı seçilen Trump'ın 2008'de İstanbul için söyledikleri yeniden gündemde.

ABD Başkanı Trump'ın seçimler öncesinde Türkiye'ye dönük ifadeleri dikkatleri çekerken, İstanbul'a özel bir hayranlık beslediği ortaya çıktı. Trump'ın 2008 yılında yapmış olduğu açıklamada yer alan 'dostum Ahmet Ertegün, Türkiye hayranıydı. Müzik dünyasının gelmiş-geçmiş en başarılı şahsiyet olan Ertegün bana hep 'İstanbul’a git' derdi. En kısa zamanda ziyaret edeceğim' ifadeleri yeniden gündeme geldi.

Mecidiyeköy'deki Trump Towers projesiyle markasını Avrupa'da ilk kez Türkiye'ye taşıyan ABD Başkanı Donald Trump'ın 2008 yılında yapmış olduğu açıklamalar dikkati çekiyor. İstanbul'u 'kalbimde yeri var' diye anmış olan Trump'ın 'çok özel bir şehir' diye nitelediği öğrenildi. Trump, "Dostum Ahmet Ertegün bir Türkiye aşığıydı. Türkiye benim için de girişimlerde bulunup büyük çapta yatırımlar yapacağım bir ülke" demişti.
Hürriyet'te 2008'de yayımlanan habere göre; Trump, "İstanbul çok özel bir şehir. Kalbimde yeri var. Trump Towers Mecidiyeköy, yeri, konumu, her şeyiyle mükemmel. Türkiye de gerçekten girişimlerde bulunup büyük çapta yatırımlar yapacağım bir ülke" ifadelerini kullanmış.

"Ertegün bana hep 'İstanbul'a git' derdi"

Dünyada yatırımı asla düşünmeyeceği pek çok ülke olduğuna dikkati çeken Trump, şunları söylemişti:

"Bugüne kadar İstanbul'u anlatan birçok film seyrettim ve resimler gördüm. Dostum Ahmet Ertegün de Türkiye hayranıydı. Müzik dünyasının gelmiş-geçmiş en başarılı şahsiyet olan Ertegün bana hep 'İstanbul'a git' derdi. En kısa zamanda ziyaret edeceğim."