Trump, Osmanlı torununa 5.8 milyar dolara mal oldu

Trump, Osmanlı torununa 5.8 milyar dolara mal oldu
Güncelleme:

Osmanlı torunu Slim'in serveti Trump'ın ardından pesonun değer kaybıyla 5.8 milyar dolar kaybetti.

Donald Trump'ın serbest ticaret anlaşmasını iptal edeceğine yönelik açıklamaları dolayısıyla Meksika Pesosu ağır darbe almaya devam etti. Trump'ın seçilmesinden sonra dolar karşısında yaklaşık yüzde 13 değer kaybı ile 21.37'yi test ederek, 2008 krizinden bu yana en ağır yarayı alan peso, dalgalanmaya devam etti. Dolar karşısında 19.45 seviyelerinden işlem gören Peso'nun önümüzdeki günlerde de sıkıntılı bir dönemden geçeceği vurgulanıyor.

TOPLAM KAYIP 41 MİLYAR DOLAR

Meksika Pesosu adeta şarampole yuvarlanırken, Meksika'nın en zengini ve Osmanlı torunu olan Carlos Slim'in serveti yüzde 9'dan fazla eriyerek 49.2 milyar dolara indi. Toplam kaybı çarşamba günü itibarıyla 5.8 milyar doları bulan Slim, dünya sıralamasında 8'inciliğe düştü. En tepesinde Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Inditex kurucusu Amancio Ortega, yatırımcı Warren Buffet, Amazon.com patronu Jeff Bezos ve Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'in bulunduğu Bloomberg Milyarderler Endeksi'ndeki 200 kişinin toplam kaybı ise 41 milyar doları buldu.

Adeta bir seçim barometresi gibi hareket eden peso, Hillary Clinton'ın kazanacağı beklentileri ile dört gün boyunca yüzde 5.7 yükselmişti.