Trump, üç öğrenciye tazminat ödeyecek!

Trump, üç öğrenciye tazminat ödeyecek!
Güncelleme:

ABD başkanı seçilen Donald Trump, daha önce Trump Üniversitesi'nde eğitim gören ancak vadedilen eğitimi almadıkları gerekçesiyle dava açan 3 öğrenciye 25'er milyon dolar ödeyecek

ABD başkanı seçilen Donald Trump, daha önce Trump Üniversitesi ile alakalı olarak kendisine açılmış üç davada, davacılarla uzlaşmaya giderek 25'er milyon dolar ödemeyi kabul etti.

2005 ve 2010 yılları arasında açık olan Trump Üniversitesi'nde emlak eğitimi verilmişti. Okula kayıt yaptıran 3 öğrenci, okul yönetiminin kendilerine emlak sektörü için gizli bilgiler içeren dersler alacaklarını söylediklerini ve bu nedenle 35 bin dolar ödeyerek okula kayıt yaptırdıklarını belirtti.

Okulda vadedildiği gibi bir eğitim almadıklarını belirten davacı öğrenciler, California'daki üniversiteye dava açtılar. Uzun yıllar süren dava, bugün uzlaşmayla sonuçlandı. Uzlaşma sonucunda Donald Trump, 3 davacıya 25'er milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Uzlaşma kararını açıklayan New York Başsavcısı Eric Schneiderman, sonucun mağdurlar için çok büyük bir zafer olduğunu söyledi.

ABD medyası ise Trump'ın uzlaşma yoluna giderek, başkanlık döneminde önüne gelebilecek yüz kızartıcı bir yargılanma sürecinden kurtulduğuna dikkat çekiyor.

Habertürk