Trump'ın yasak listesi şoke etti !

Trump'ın yasak listesi şoke etti !
Güncelleme:

ABD Başkan adayı Trump, bu planı hayata geçirebilirse 10 milyon insan ABD'ye giremeyecek.

Orlando'daki katliamdan sonra konuşan Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, saldırganın kökenine vurgu yaptı ve geçmişten bu yana Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve müttefiklerine karşı terör eylemleri gerçekleştirdiği kanıtlarla sabit olan bölgelerden gelen göçleri, söz konusu tehditleri sona erdirmenin bir yolunu buluncaya dek askıya alacağını söyledi.

Peki başkan adayının bu son yasak önerisi hayata geçirilirse ne olur? Kaç kişi bu durumdan etkilenir? Yanıt: Milyonlarca...

CNN, terör saldırılarına sahne olmuş ve göçmenlik dışı vize veya göçmen vizesiyle ABD'ye gelmiş insanların ülkelerini listeledi.

Teröristlerin güvende olduğu ülkeler

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2015 rakamlarına göre teröristlerin güvende olduğu 12 ülke var. Örgütler Somali, Mali, Libya, Mısır, Irak, Lübnan, Filipinler, Endonezya, Malezya, Afganistan,Pakistan ve Yemen'de her türlü organizasyonu kolaylıkla yapabiliyor. Peki bu ülkelerden ABD'ye gelenlerin sayısı kaç? 496 bin kişi ABD'de göçmenlik dışı vizeye sahip, 74 bin insan ise göçmen vizesiyle ABD'de bulunuyor.

Terörü destekleyenler

Yine Dışişleri Bakanlığı rakamlarına göre terörü destekleyen üç ülke var. Bunlar İran, Sudan veSuriye. Peki bu ülkelerden gelenler? 45 bin insan halihazırda göçmenlik dışı vizeyle, 10 bin 722 kişi ise göçmen vizesiyle ABD'de yaşıyor.

Türkiye'nin yer aldığı liste

Terör örgütlerinin yerleşik olup eylem yaptığı ancak örgütler için güvenli olmayan ülkeler listesinde ise Türkiye de var. Türkiye ile birlikte Rusya, Hindistan, Suudi arabistan, İsrail, Filistin,Tunus, Cezayir, Moritanya, Nijer, Çad, Nijerya ve Kamerun'un yer aldığı listeden 14 ülkeden göçmenlik dışı vizeye sahip insanların sayısı 1 milyon 741 bin. 63 bin insan ise halen göçmen vizesiyle ABD'de.

Aktif hücrelere sahip ülkeler

Aktif terör hücrelerine sahip ülkelerin sayısı 11. Birleşik Krallık, Fransa, Belçika, İspanya, BosnaHersek, Fas, Fildişi Sahili, Ürdün, Kuveyt, Bahreyn ve Katar'da yüzlerce terör şüphelisinin olduğu biliniyor. Bu ülkelerden göçmenlik dışı vizeye sahip olanların sayısı 295 bini buluyor. 16 bin insan ise göçmen vizesiyle ABD'de yaşıyor.

Sonuç: 40 ülke, 2 milyon 571 bin göçmenlik dışı vizeye sahip insan, 158 bin ise göçmen vizesiyle ABD'de bulunanlar. Toplamda 2 milyon 738 bin insan... Türkiye 40 ülke arasında yedinci sırada, 107 bin kişi halen ABD'de vizeyle yaşıyor.

Fransa, Belçika ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde yaşayanlar ABD'ye vize olmadan seyahat edebiliyor ve bu ülkelerden 7,5 milyondan fazla turist her yıl ABD'yi ziyaret ediyor. 

Trump'ın hesabına göre toplamda 10.2 milyon insan ABD tarafından men edilmiş olacak.

Göçmen ve Müslüman karşıtı vaatleriyle öne çıkan milyarder işadamı, Meksika sınırına duvar örmek ve ülkeye Müslümanları sokmamak gibi önerileriyle aylardır konuşuluyor.