Türkiye'nin de sipariş ettiği F-35 savaş uçakları paslandı !

Türkiye'nin de sipariş ettiği F-35 savaş uçakları paslandı !
Güncelleme:

Türkiye'nin de sipariş ettiği yeni nesil savaş uçağı F-35'lerde paslanma sorunu ortaya çıktı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, yeni nesil savaş uçağı F-35'lerde pas tespit edildiği için ülkenin hava kuvvetlerinin bu savaş uçaklarıyla donatılması programını dondurdu.

ABD merkezli Bloomberg’de yer alan habere göre, standartların izin verdiği göstergeleri aşan korozyon izleri, karbon fiberden yapılmış dış panelin alüminyum gövdeyle birleştiği yerde ortaya çıktı.

Pentagon Sözcüsü Joe DellaVedova, pasın üretici şirketi Lockheed Martin yüzünden çıktığını belirterek, “Düzeltilmesi gereken kusurlar F-35'in uçuş güvenliğini ve operasyonlarımızı tehdit etmeyecek nitelikte” dedi.

Daha önce de ABD Hava Kuvvetleri sözcüleri, yeni nesil F-35 avcı uçaklarını kullanan pilotlardan, oksijen yetersizliğine işaret edebilecek belirtiler olduğuna dair mesajlar gelmeye devam ettiğini açıklamıştı.

Türkiye'nin de sipariş ettiği F-35 savaş uçakları paslandı ! - Resim : 1

TÜRKİYE'YE TESLİMAT 2018'DE

F-35’lerın ilk teslimatının 2018’de yapılmasının beklendiği açıklandı. Türkiye’nin 100’den fazla F-35 alması bekleniyor.  F-35 savaş uçaklarından Türkiye, ilk etapta 20 adet sipariş verdi. F-35'lerden iki tanesi 2018'de Türkiye'ye teslim edilecek ve TSK'nın envanterine katılacak. 2018 yılının başlarında Türk pilotlar ABD'ye giderek alışma ve deneme uçuşlarına başlayacak.

Uçağın özellikleri neler?

Geçmişteki avcılardan dört kat daha fazla etkili havadan havaya mücadele, sekiz kat daha etkili karaya saldırı, üç kat daha etkili stratejik keşif ve hava savunması.

F-35, 31.000 kg maksimum kalkış ağırlığı ve 1.6 Mach üzerinde bir azami hıza sahiptir. Lightning II, yerini alacağı hafif avcılara göre oldukça ağırdır.

Sahip olduğu modern motor sayesinde %60 daha fazla itici güç sağlar, böylece güç/ağırlık oranı ve kanata yükleme, göreceli olarak donanımlı bir F-16'ya çok daha yakındır.

Etiketler abd pas f35