Üniversiteye silahla saldırdılar: 2 ölü

Üniversiteye silahla saldırdılar: 2 ölü
Güncelleme:

ABD'de üniversiteye yapılan silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

ABD'de Los Angeles'taki Kaliforniya Üniversitesi'nde düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti. Saldırganın üniversite kampüsünde arandığı belirtildi.

ABD'nin Los Angeles kentinde bir üniversitede silahlı saldırı nedeniyle iki kişinin hayatını kaybetti.

Los Angeles'ta bulunan Kaliforniya Üniversitesi'nden (UCLA) yapılan  açıklamada, merkez kampüsünde yerel saat ile sabah 10 civarında (TSİ 20:00'da)  silahlı saldırı olduğu belirtildi.

Polisten alınan bilgiye göre, silahlı saldırıda iki kişinin yaşamını  yitirdiği, saldırıyı düzenleyen zanlı veya zanlıları yakalama çalışmalarının  devam ettiği kaydedildi.

Üniversite açıklamasında mühendislik binasında meydana gelen  saldırının ardından 43 binden fazla öğrenci ile üniversite çalışanının bulunduğu  kampüsün giriş ve çıkışa kapatıldığı bildirildi.

Bölgede bulunan AA muhabiri, polisin üniversite çevresindeki çok geniş  bir alanı güvenlik nedeniyle kapattığını aktardı. Los Angeles Times gazetesi ise  saldırının ardından Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve yerel polisin bölgeye  intikal ederek saldırganı arama çalışmalarına başladığını yazdı.

ABD'de her yıl onlarca kişi üniversitelerde düzenlenen silahlı  saldırılarda hayatını kaybediyor. Son istatistiklere göre 2010 yılından bu yana  ülkede 100'den fazla kişi okullarda silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.