ABD'de tarihi rekor kırıldı: 948 milyon dolar

ABD'de tarihi rekor kırıldı: 948 milyon dolar
Güncelleme:

ABD'nin 'Sayısal Lotosu' Powerball, Cumartesi günkü çekilişten önce 948 milyon doları da aştı ve tarihi rekora imza attı.

Şu ana kadar kazanan kimse açıklanmadı. Şanslı numaraların bilinmesi durumunda bir kişi evine vergiler sonrasında 558 milyon dolar götürebilecek.

Bir gecede hayatlarını değiştirmek isteyen ABD'liler, Powerball oynanabilen alanlara akın etti. Şanslı rakamlar ise 32-16-19-57-34 olarak ve Powerball numarası ise 13 olarak açıklandı.

Ajanslar şu ana kadar şanslı rakamı bilen kimsenin olmadığını belirtirken, rakamları doğru tahmin eden bir kişi vergiler haricinde evine tam 558 milyon dolar götürebilecek. Bu da yaklaşık olarak 1,8 milyon TL'ye yakın bir rakama denk geliyor.

Powerball rakamları 7 Kasım'dan bu yana devrediyor. Dün akşam 19. kez talihli arandı.

DAHA ÖNCEKİ REKOR

Daha önce Powerball tarihinde verilen en yüksek ikramiye 656 milyon dolardı ve Kuzey Amerika, Porto Riko ve Teksas'ta 3 talihli Mart 2012'de bu ikramiyeyi bölüşmüştü.

Powerball Kuzey Amerika ve Porto Riko'da her Çarşamba ve Cumartesi çekiliyor. 69 rakam arasında 5 rakam ve 26 rakam arasından bir rakamın bilinmesi gerekiyor.

Kazanan talihlinin iki seçeneği oluyor. Tüm ikramiyeyi 29 yılda parça parça da alabiliyor ya da tüm ikramiyeyi tek seferde vergi indirimleriyle alıyor.