ABD'den Türkiye'ye yönelik çok önemli adım !

ABD'den Türkiye'ye yönelik çok önemli adım !
Güncelleme:

Türkiye'ye "Başika'dan çekilin" diyen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'ye geliyor.

Türkiye ile son dönemde Suriye’de PYD’ye silah verilmesi, Başika’ya gönderilen ek askeri Türk birliğinin geri çekilmesi gibi konularda ters düşen ABD, ilişkilere en üst düzeyde el attı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu arayarak, “Başika’dan geri çekilin” diyen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ocak’ta Türkiye’ye geliyor.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre 17 Ocak haftasında Türkiye’yi ziyaret edecek olan Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya gelecek. Biden’ın Türkiye’ye 20 Ocak’ta Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu toplantısına katılıp, bir konuşma yaptıktan sonra gelmesi bekleniyor.

“TÜRKİYE SURİYE’DE IŞİD’E DESTEK VERİYOR* DEMİŞ, ARDINDAN ÜZGÜNÜM AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

ABD Başkan Yardımcısı Biden geçmişte Türk yetkililerle sıkıntılı durumlar yaşamıştı. Cambridge Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’yi IŞİD’e destek vermekle suçlayan Biden’in bu konuşması, Ankara-Washington hattında büyük sorun olmuştu. Ankara’nın rahatsızlığını sert sözlerle iletmesi üzerine Biden, “üzgünüm” açıklaması yapmıştı. Biden, son olarak da Başika’ya Türkiye’nin gönderdiği askerler nedeniyle Ankara ile sıkıntı yaşamıştı.

Başbakan Davutoğlu’na “askerleri çekin” diyen Biden, bunu ofisinden yapılan yazılı bir açıklamayla da kamuoyuna duyurmuştu. Davutoğlu daha sonra yaptığı açıklamada “Biden çekilin demedi” ifadesini kullanmış, bunun üzerine de ABD Başkanı Barack Obama devreye girerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramış, Obama da “Başika’dan çekilin” demişti.

ABD’den ard arda gelen bu açıklamaların ardından Türkiye de, Başika’ya gönderdiği ek askeri birliği geri çekmişti.