ABD'li gazeteden Erdoğan'a skandal benzetme

ABD'li gazeteden Erdoğan'a skandal benzetme
Güncelleme:

Amerikan NYT gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden Alman komedyenin yargılanmasına izin veren Almanya Başbakanı Merkel'i eleştirdi.

Amerikan New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır hakaretler içeren bir şiir yazan Alman komedyen Jan Böhmermann'ın yargılanmasına onay veren Almanya Başbakanı Angela Merkel'e sert eleştiriler yöneltti.

Gazetenin bugünkü baskısında yayımlanan ve yazı işleri kurulu tarafından kaleme alınan makalenin başlığı "Türkiye'ye yanlış sinyal göndermek".

Yazıda, Böhmermann'ın yargılanmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu talebinin Merkel tarafından kabul edilmesi için şu benzetme yapıldı:

"İnsan kaçıran birinin yarattığı ikilem gibi: Fidyeyi ödemek o an için problemi çözer ama tehlikeli bir emsal teşkil eder."

Merkel'in, mülteci krizinin çözümü için Ankara ile yapılan anlaşmanın suya düşmesinden endişe ettiği gerekçesiyle Türkiye'nin Böhmernann’la ilgili talebini kabul ettiğini öne süren gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretler içeren şiirden alıntılar yapmakta da beis görmedi.

MERKEL TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTERKEN HAKLIYDI AMA...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya lideri Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'le karşılaştırıldığı yazıda şöyle denildi:

"Sayın Merkel, çok sayıda göçmenin Almaya’ya girmesi konusundaki istekliliği için haklı olarak övüldü. Türkiye’siz çözüm olmayacağından, krizin çözümü için Türkiye’den yardım istemekte de haklıydı. Ancak Sayın Erdoğan’a, Batı özgürlüklerinin masada olmadığını açıkça belirtmeliydi.”