ABD'de terör saldırısı: 8 ölü, 12 yaralı

Güncelleme:

ABD'nin New York şehrinde bir araç kalabalığın arasına daldı, ardından etrafa ateş açtı.

New York şehrinin Manhattan bölgesinde bir kamyonetin kalabalığın arasına daldığı sonrasında araçtan etrafa ateş açıldığı bildirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Kanlı saldırıda 8 kişi öldü, en az 12 kişi de yaralandı. Olayın terör saldırısı olduğu değerlendirilirken saldırganın kimliği Sayfullo Habibullaevic Saipov olarak açıklandı.

ABD'nin New York şehrinde bulunan Manhattan bölgesinde Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında bir kamyonetin yayaların arasına daldığı ve ardından araçtan etrafa ateş açıldığı belirtildi.

Olayda bisiklet yoluna giren bir araç 8 kişinin ölümüne, 12 kişinin yaralanmasına neden oldu.

ABD'de terör saldırısı: 8 ölü, 12 yaralı - Resim : 1

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Emniyet güçleri, gözaltına alınan saldırganın 29 yaşında Özbek asıllı Sayfullo Saipov olduğunu açıklandı. Saipov'un Florida eyaletine bağlı Tampa kentinden olduğu belirtildi. Saldırganın 2010 yılında Özbekistan'dan ABD'ye geldiği belirtildi.

ABD'de terör saldırısı: 8 ölü, 12 yaralı - Resim : 2

"DEAŞ NOTU" BULUNDU

ABD medyasında çıkan haberlerde, olay yerinde kamyonette saldırının terör örgütü DEAŞ adına yapıldığını gösteren İngilizce bir not bulunduğu kaydedildi.

Polisin kordon altına aldığı bölgede incelemeler geç saatlere kadar sürdü. "Cadılar Bayramı" olarak bilinen Halloween etkinliği nedeniyle de kentin birçok yerinde güvenlik önemleri artırıldı.

ABD'de terör saldırısı: 8 ölü, 12 yaralı - Resim : 3

NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI: TERÖR SALDIRISI

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, olayın ardından düzenlediği basın toplantısında, New York'ta bugün korkunç bir trajedi yaşandığını söyledi.

Olayın "korkakça yapılmış bir terör saldırısı" olduğunu söyleyen de Blasio, saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 12 kişin de yaralandığını açıkladı.

De Blasio, 6 kişinin olay yerinde, iki kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

ABD'de terör saldırısı: 8 ölü, 12 yaralı - Resim : 4

New York Polis Departmanı Şefi James O'Neill ise saldırganın kiralık bir kamyoneti bisiklet yolunda insanların üzerine sürdükten sonra bir okul aracına çarparak durduğunu söyledi.

O'Neil, elinde iki sahte silahla kamyonetten çıkan saldırganın polis tarafından karnından vurularak gözaltına alındığını ifade etti.

New York Valisi Andrew Cuomo ise saldırganı "yalnız kurt" olarak tanımladı ve tek başına hareket ettiğini söyledi.

ABD'de terör saldırısı: 8 ölü, 12 yaralı - Resim : 5

GÖRGÜ TANIKLARI: 2 SİLAH TAŞIYORDU

Görgü tanıkları bir kaza sonrası araçların birinden çıkan kişinin 2 silah taşıdığını ve sonrasında silah sesleri duyduklarını aktardı.

ABD'de terör saldırısı: 8 ölü, 12 yaralı - Resim : 6

Seçiniz...