ABD'deki saldırıyla ilgili Trump'tan ilk açıklama

ABD'deki saldırıyla ilgili Trump'tan ilk açıklama
Güncelleme:

ABD Başkanı Trump, New York'ta 8 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, New York'taki terör  saldırısını kınadığı, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı  diledi. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın saldırıya ilişkin mesajı paylaşıldı.

Açıklamada, "Dualarımız, bugün New York'taki terör saldırısının  kurbanları ve aileleriyle birliktedir. Yönetimim New York polisine ve onunla  birlikte çalışan Federal Soruşturma Bürosuna tam destek sağlayacaktır. Olay  yerinde ilk müdahaleyi yapanlara şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerine yer  verildi.

ABD'de terör saldırısı: 8 ölü, 12 yaralıABD'de terör saldırısı: 8 ölü, 12 yaralı

Gelişmeleri yakından takip edeceğini vurgulayan Trump, saldırıyla  ilgili Twitter'dan da açıklama yaptı.

Trump, "Ortadoğu'da veya başka bir yerde yendikten sonra DEAŞ'ın ülkemize geri dönmesine veya girmesine izin vermemeliyiz. Yeter! İç Güvenlik Bakanlığına zaten yeterince sıkı olan 'İleri Düzey Güvenlik Kontrolü  Programımızı' daha da pekiştirmesi talimatını verdim. Siyasi doğrucu olmakta sorun yok ama bunun için değil." değerlendirmesini yaptı.

New York'ta dün bir sürücünün kamyonetini bisiklet yolundaki  insanların üzerine sürdüğü olayda 8 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi  yaralanmıştı. Trump, olaya ilişkin Twitter'dan yaptığı ilk açıklamada, bunun  "hasta ve dengesiz bir kişinin saldırısına benzediğini" ve polisin saldırıyla  ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtmişti.

Seçiniz...