ABD'den flaş açıklama: ''Türkiye'ye mühimmat verebiliriz''

ABD'den flaş açıklama: ''Türkiye'ye mühimmat verebiliriz''
Güncelleme:

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD’nin Türkiye’ye İdlib için mühimmat sağlamaya hazır olduğunu bildirdi. ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield’den ise “Türkiye’nin hava savunma desteği talebini inceliyoruz” açıklaması geldi.

Reuters, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in Türkiye’ye mühimmat verebiliriz dediğini aktardı.

Jeffrey, gazetecilere verdiği demeçte, “Türkiye bir NATO müttefiki. Ordunun çoğu Amerikan ekipmanı kullanıyor. Ekipmanın hazır ve kullanılabilir olmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Satterfield ise Washington’un Ankara’nın hava savunma sistemleri talebini incelediğini söyledi.

Suriye ve Rus saldırılarından kaçanlara yapılan uluslararası yardımlarla ilgili bilgi almak üzere Hatay’a gelen ABD heyetinde, Craft ve Jeffrey’nin yanı sıra ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield bulunuyor.

Heyet, BM’nin yardımların dağıtımı için kullandığı lojistik merkezinden sonra Cilvegözü sınır kapısına geldi.

Beyaz Baretliler üyesi birkaç kişiyle görüşen ABD heyeti, daha sonra sınırın Suriye tarafındaki Bab El Hava sınır kapısına ilerledi.

Sıfır noktasına geldikten sonra sınırı birkaç metre geçen Amerikalı yetkililer Craft, Jeffrey ve Satterfield, burada Beyaz Baretliler ile “Suriye’ye Hoş Geldiniz” yazılı tabelanın önünde fotoğraf çektirdi.

 

Seçiniz...