ABD'den korkutan iddia ! Yanı başımızdaki ülkeden şok hamle

ABD'den korkutan iddia ! Yanı başımızdaki ülkeden şok hamle
Güncelleme:

Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası tepkileri üzerine toplayan Suudi Arabistan'a yaptırım uygulanmazken korkunç bir iddia ortaya atıldı. Suudi Arabistan'ın balistik füze merkezi kurduğu iddia edildi.

Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrasında bütün dünyanın tepki gösterdiği ama herhangi bir yaptırım uygulamadığı Suudi Arabistan hakkında korkutan bir iddia ortaya atıldı. Uluslararası basının yaptığı ve ABD istihbaratına dayandırılan haberlerde Suudi Arabistan'ın Çin ile birlikte gizli bir balistik füze geliştirme merkezi kurdu.

Orta Doğu’da sular durulmuyor… İran’ın “nükleer silah üretimine tekrar başlarız” tehdidine karşılık sessiz kalan bölge ülkeleri hakkında korkutucu bir iddia ortaya atıldı. Uluslararası basın, ABD istihbaratına dayandırılan haberler ile Suudi Arabistan’ın da balistik füze geliştirmeye başladığını yazdı.

Özellikle geçen yıl Ekim ayında İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı’nın ardından bütün gözlerin üzerinde olduğu Riyad yönetiminin Çin ile birlikte gizlice balistik füze geliştirdiği iddia edildi.

ABD istihbaratının üst düzey yetkililerinin senatörlere Suudi Arabistan hakkında bilgi verdiği belirtildi. Yetkililer, “Suudi Arabistan, Batı’nın haberi olmadan füze teknolojisinde büyük atılımlar yaptı. İran ile silah savaşına ayak uyduruyorlar” dedi. Washington’da gündemi değiştiren iddiaya göre, Çin’in desteğiyle Suudi Arabistan bir füze geliştirme merkezi inşa etti. ABD’nin bu konuda sağlam kanıtlarının olduğu iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin ile Suudi Arabistan’ın stratejik partner olduğunu duyurarak, “Böyle ortaklıklar uluslararası kanunlara aykırı değil ve bu ortaklıklarda kitle imha silahları yapılmıyor” açıklamasını yapmıştı.