ABD'den Türkiye'ye ret: ''Harekata karşıyız!''

ABD'den Türkiye'ye ret: ''Harekata karşıyız!''
Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamada "Irak’ın egemenliğini ihlal eden, koordineli olmayan harekata karşı çıkıldığı" belirtilirken "Türkiye ve Suriye’de hayatını kaybeden siviller için samimi taziyelerimizi iletiyoruz" denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile PKK/YPG terör örgütünün Gaziantep'in Karkamış ilçesi ile Kilis'teki sivilleri hedef alan saldırılarına yönelik açıklama yaptı.

Bakanlık PKK/YPG'nin Türkiye’ye yönelik roket saldırılarını kınamazken konuya ilişkin yazılı açıklamasında "Türkiye ve Suriye’de hayatını kaybeden siviller için samimi taziyelerimizi iletiyoruz" ifadesine yer verdi.

'KARŞI ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Suriye ve Türkiye'deki sivil can kaybı için en içten taziyelerini ifade eder. Sivilleri korumak ve IŞİD'in yenilmesiyle ilgili ortak hedefi desteklemek için Suriye'de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz. Irak'ta, Irak'ın egemenliğini ihlal eden, koordineli olmayan askeri harekata karşı çıkmaya devam ediyoruz."