ABD'nin İsrail Büyükelçisi'nin paylaşımında skandal harita detayı!

ABD'nin İsrail Büyükelçisi'nin paylaşımında skandal harita detayı!
Güncelleme:

Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan'ın yanında yer alan ABD'nin İsrail Büyükelçisi'nin Twitter hesabından paylaştığı fotoğraftaki harita detayı şoke etti.

Yunanistan, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile yaşadığı krizi gidermek yerine derinleştirmek için adımlar atmaya devam ediyor. Fransa, Mısır, ABD, Suudi Arabistan gibi ülkelerle askeri alımlar ve tatbikatlarda sürekli işbirliği yapan ve ekonomisindeki büyük krize rağmen Türkiye korkusuyla silahlanma harcamalarını büyüten Yunanistan'da bu kez de skandal 'harita' krizi patladı. 

ABD'nin İsrail Büyükelçisi'nin resmi Twitter hesabından paylaştığı fotoğraftaki harita detayı şok etkisi yarattı. Harita Yunan basınında da geniş bir şekilde yer bulurken basının haberi veriş şekli de adeta skandalın sorumluluğunu kendi üzerinden atmaya yönelik hamlelerle dolu. 

Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan'ın yanında saf tutan ABD ve İsrail deyim yerindeyse el ele yeni bir rezalete imza attı.

Türkiye'nin gerçekleştirdiği Mavi Vatan tatbikatını yakından takip eden Yunanistan bölgeye savaş gemileri gönderirken, İsrail'den ise skandal bir fotoğraf geldi. ABD'nin İsrail Büyükleçisi Jonathan Shrier, Enerji Bakanı Yuval Steinitz'le çekilmiş fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı. 

İkilinin arkasında yer alan skandal harita gündeme anında bomba gibi düştü. İsrail-Avrupa Doğalgaz Hattı'nı gösteren haritada Bozcaada ve Gökçeada Türkiye'ye değil, Yunanistan'a ait olarak gösterildi.

Yunan haber sitesi Pentapostagma'da yer alan haberde "İsrail haritası: Bozcaada ve Gökçeada Yunanistan'a aittir!" başlığı kullanıldı. 

Skandal haberin devamında ise "Harita jeopolitik bir "satranç tahtası" olarak değerlendirildi ve yukarı ve aşağı yönlerde değişiklik yapılarak, Bozcaada ve Gökçeada tekrar Yunan renkleriyle sunulunca Türkler şoke oldu!" ifadeleri kullanıldı. 

Haberde Amerikalı büyükeçli Jonathan Schrier, İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz ile bir görüşme yaptı; görüşmede Doğu Akdeniz bölgesindeki güvenlik meselelerinin yanı sıra enerji meseleleri de görüşüldü sözleri yer alırken "İkili, Doğu Akdeniz boru hattının bir haritasının önünde fotoğraflandı. İsrail Enerji Bakanlığı ile aynı yerde bulunan bu harita, Bozcaada ve Gökçeada adalarını gösteriyor, ancak bunlar Yunanistan'a ait!" gibi skandal cümleler yer aldı. 

Yunan haber sitesi "İsraillilerin bu adalarda neler olup bittiğini bilmediğini ve iki ülke arasında aylardır şiddetli bir çatışma çıktığı için kesinlikle Ankara'yı rahatsız etmek istediklerini düşünmüyoruz." derken bu hamleyi Netenyahu'nun Ankara'ya karşı yürütmeye çalıştığı psikolojik savaşın bir parçası olarak değerlendirdi. 

Skandal haritanın haberleştirildiği metinde benzer bir haritanın birkaç ay önce de yayınlandığı hatırlatıldı.