ABD'nin yeni hedefi Kuzey Kore mi ?

ABD'nin yeni hedefi Kuzey Kore mi ?
Güncelleme:

ABD, uyarılarına rağmen füze denemelerine devam eden Kuzey Kore için hücüm filosunu yola çıkardı.

Eski Başkan Obama, Kuzey Kore'yi yaptığı füze denemeleri yüzünden çok sık bir şekilde kınıyordu. Ancak yaptığı 'çılgın' nükleer denemelere rağmen Kuzey Kore'ye bugüne kadar hiç bir ülkeden, herhangi bir müdahale gelmedi.

Yeni Başkan Trump, seçilme sürecinde bazı ülkelere ders verilmesi gerektiğini söylemişti. Göreve geldikten sonra, geçtiğimiz günlerde Esad'ın İdlib'de yaptığı katliama sessiz kalmayan Trump, Suriye rejimini Tomahawk füzeleriyle vurmuştu.

ABD'nin yeni hedefi Kuzey Kore mi ? - Resim : 1

KORE YARIMADASI'NA DOĞRU YOLA ÇIKTI

Şimdi ise ABD, nükleer füze denemelerinden vazgeçmeyen ve balistik füze teknolisini geliştirmeye çalışan Kuzey Kore'ye gözdağı vermek için, USS Carl Vinson uçak gemisinin başını çektiği hücum filosunu Kore Yarımadası'na ulaşmak üzere Pasifik Okyanusu'na doğru yola çıkardı.

ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı (PACOM) Carl Vinson Uçak Gemisi Görev Grubuna Avustralya seyahatini iptal edip Kore sularına dönmesi emrini verdi.

PACOM sözcüsü Deniz Binbaşı Dave Benham yaptığı yazılı açıklamada “ABD Pasifik Komutanlığı, Carl Vinson’un, teyakkuz ve varlık göstermek için tedbir olarak Batı Pasifik’e yönelmesi emrini verdi” dedi.

Üçüncü Filo’ya bağlı Carl Vinson’un Batı Pasifik’teki menfaatlerini koruma amacıyla hareket ettiğin ifade eden Benham açıklamasında, “Bölgedeki bir numaralı tehdit dikkatsiz, sorumsuz, istikrarsızlığa yol açan füze testleri ve nükleer silah elde etmek çalışmaları dolayısıyla Kuzey Kore’dir.” dedi.

Seçiniz...