ABD'yi tehdit etti: ''Küle çeviririz''

ABD'yi tehdit etti: ''Küle çeviririz''
Güncelleme:

Kuzey Kore, kendilerini tehdit eden ABD'ye çok sert yanıt verdi.

Kuzey Kore, nükleer testleri nedeniyle kendisini tehdit eden Japonya ve ABD'ye sert uyarılarda bulundu. Pyongyang yönetimi, nükleer silahlarla saldıracağı Japonya'yı denize batırılabileceğini ABD'yi ise küle çevireceğini ileri sürdü.

ABD ve Asya-Pasifik'teki müttefiki Japonya ile Kuzey Kore arasında son dakika gelişmeleri ardı ardına yaşanıyor.

Reuters'in aktardığı son dakika haberlerine göre, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) alınan yaptırım kararını destekleyen ve nükleer testleri nedeniyle kendisine yönelik tehditlere cevap veren KDHC, Japonya'yı "batırmakla", ABD'yi ise "küle ve karanlığa çevirmekle" uyardı.

Kore Asya-Pasifik Barış Komitesi tarafından yapılan açıklamada, BMGK'dan kopuş da talep edildi. BMGK, "şeytanın aleti" olarak nitelendirilerek, kurulun ABD'nin rüşvet vererek kendi yanına çektiği ülkelerden oluştuğu savunuldu.

Japonya'yı da uyaran Komite, "4 adalı takımadalar Juche'nin nükleer bombalarıyla denizin dibini boylamalı. Japonya'nın artık bizim yakınımızda var olmasına ihtiyaç yok" dedi.

Komite ABD hakkında da, "ABD anakarasını küle ve karanlığa dönüştürelim" ifadelerini kullandı.

Komite ayrıca Japonya'yı, "ABD'nin adımlarıyla dans etmekle" de suçladı. Açıklamada, Japonya'nın Kore yarımadasına yönelik sömürgeci saldırganlığı da hatırlatıldı.