Alibaba’nın kurucusundan büyük şov

Güncelleme:

E-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Jack Ma, 8 Eylül’de gerçekleşen şirketin 18. doğum gününü kutlamak için Michael Jackson'dan esinlenerek muhteşem bir dans gösterisine imza attı.

Dünyanın en büyük online alışveriş şirketi Çinli Alibaba'nın kurucusu Jack Ma ilginç şovları ile biliniyor. 8 Eylül’de gerçekleşen Alibaba’nın 18. doğum günü partisinde Ma, büyük bir gösteriye imza attı. Motosikletle sahneye çıkıp siyah-altın renklerinde bir maske takan Ma, elini sallayıp Jackson'ın "Billie Jean"de yaptığı hareketleri taklit etti.

Alibaba'nın yıllık partisine davet edilen çalışanlar, maskenin altında kimin saklandığının farkında değildi. Ma maskesini çıkardığında ise seyirciler tarafından, uzun gösteri karşısında şaşkınlık ve hayranlıkla güçlü bir alkış aldı. Ma, ardından sahneye Alibaba yöneticilerini davet etti.

Ma'nın şirketinin 18. doğum gününü böyle bir gösteriyle kutlamasının bir nedeni var. Şirketin hisse senetleri, Ocak 2017'den bu yana bir toparlanma yaşadı ve değerlemesi geçtiğimiz günlerde 400 milyar dolarlık bir puanı geçti. Böylelikle şirket Amazon’un ‘dünyanın en büyük e-ticaret firması’ unvanını da tehdit etmeye başladı.

İlk değil

Gerçekleşen bu gösteri, Ma için bir ilk değil. 2009 yılındaki şirketin kuruluşunun 10. yıl dönümünde ağır metal kurşun şarkıcısı gibi giyinen Ma, "Can You Feel The Love Tonight" parçasının bir bölümünü gerçekleştirmişti.

Çinli iş adamı Jack Ma, e-ticaret alanında faaliyet gösteren Alibaba Group’un kurucusu ve başkanı. Forbes’in Eylül 2015 rakamlarına göre 21.4 milyar dolarlık servetiyle Çin’in ikinci, dünyanın ise 33. en zengin kişisi.

 

Seçiniz...