Almanya'da yeni başbakan resmen belli oldu

Almanya'da yeni başbakan resmen belli oldu
Güncelleme:

Almanya'da Angela Merkel dönemi resmen sona erdi. Alman parlamentosu Merkel'in yerine şansölye olarak Olaf Scholz'u seçti.

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) arasında Koalisyon hükümeti kurma konusunda uzlaşma sağlanmasının ardından dün imzalar atıldı.

OLAF SCHOLZ DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

Alman parlamentosu bugün Merkel'in yerine şansölye olarak Olaf Scholz'u seçti.

KABİNE ÜYELERİ BELLİ OLDU

Yeni kabinede Nancy Faeser’ın göreve gelmesiyle ilk kez bir kadın Almanya'da içişleri bakanı oldu. Hubertus Heil, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı olarak yerini korudu. Eski hükümette Adalet Bakanlığını sürdüren Christine Lambrecht, yeni hükümette Savunma Bakanı, Çevre Bakanlığı görevinde bulunan Svenja Schulze, Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanı oldu. Sağlık Bakanlığı görevine ise SPD'li sağlık uzmanı Karl Lauterbach getirildi.

İmar Bakanlığını Klara Geywitz üstlenirken, Yeşiller Partisinin Eş Başkanı Annalena Baerbock, Dışişleri bakanı, diğer eşbaşkan Robert Habeck de Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı oldu. Anne Spiegel Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanı, Steffi Lemke Çevre, Doğayı Koruma, Nükleer Güvenlik ve Tüketici Koruma Bakanı olurken Cem Özdemir de Gıda ve Tarım Bakanlığı görevini üstlendi

İLK HEDEF EKONOMİ

Yeni koalisyon  Avrupa'nın en büyük ekonomisini modernize etmeyi, iklim değişikliğine karşı çabaları hızlandırmayı ve daha liberal sosyal politikalar getirmeyi amaçlıyor.