Annesi koronavirüse yakalanan bebek antikorla doğdu

Annesi koronavirüse yakalanan bebek antikorla doğdu
Güncelleme:

Singapur'da Covid-19 geçiren bir annenin bebeğinin antikorla doğduğu belirtildi. Singapur basınında yer alan haberin, korona virüsünün anneden bebeğe nasıl geçtiğine dair araştırmalar için yeni bir ipucu olması bekleniyor.

Asya ülkesi Singapur'da hamile olduğu sırada Covid-19'a yakalanan bir kadının yeni doğan bebeğinde, korona virüsüne karşı antikor tespit edildi. Bu durumun, hastalığın anneden çocuğa nasıl geçtiğine dair yeni ipuçlarını açığa çıkarması bekleniyor. 

Singapur'da İngilizce yayın yapan Straits Times gazetesinin haberine göre, mart ayında hamile olduğu sırada korona virüsüne yakalanıp iki buçuk hafta hastanede kalan kadın, bu ay doğum yaptı. Bebeğin korona virüsüne karşı antikorla doğduğu belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü, virüsün anneden bebeğe geçip geçmeyeceğinin henüz net olarak bilinmediğini, bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini vurguluyor.

Annesi koronavirüse yakalanan bebek antikorla doğdu - Resim : 1 Bugünde dek, rahimde bebeği saran sıvılarda veya anne sütünde virüs tespit edilmiş değil.

Ancak ekim ayında yayınlanan bir araştırmada, Çin'deki doktorlar da korona virüsüne yakalanmış bazı annelerin bebeklerinin antikorla doğduğunu, bu antikorların zamanla yok olduğunu belirtmişti. 

Seçiniz...