Antalya uçağında korku dolu anlar

Antalya uçağında korku dolu anlar
Güncelleme:

Pazar sabahı Moskova Şeremetyevo Havalimanı’ndan Antalya’ya uçmak için pistte bekleyen bir yolcu uçağında sıcakta bunalan bir yolcu acil çıkış kapısını açınca gergin saatler yaşandı...

Pazar sabahı Moskova Şeremetyevo Havalimanı’ndan Antalya’ya uçmak için pistte bekleyen bir yolcu uçağında sıcakta bunalan bir yolcu acil çıkış kapısını açınca gergin saatler yaşandı.

Rossiya Havayolları’nın Moskova-Antalya uçağı, yolcuları alıp kalkış için beklerken, açıklanmayan bir nedenle iki saatten fazla bekletildi. Bu sırada uçağın klima sistemi çalıştırılmayınca yolcular kan ter içinde kaldı. Bazı yolcuların solunum güçlüğü çekip bayıldığı belirtildi. Çok sayıda çocuğunu ağlamaya başlamasıyla uçağın içinde kargaşa yaşandı.

Hosteslere yapılan uyarılara rağmen klima çalışmayınca, yolculardan biri “hava almak için” acil çıkış kapısını açtı.

Türk Rus’un aktardığına göre kapı açılır açılmaz tahliye için kullanılan hava yastıklı acil durum merdiveni şişti.

Bunun üzerine uçuş iptal edildi. Şirket yolcuları bir başka uçağa nakletti ve saatler süren rötarın ardından uçak kalktı.

Kapıyı açan yolcuyu belirlemek için yoğun çaba harcanırken, olaya tanık olan yolcular, “Çocukların canını kurtarmak içim kapıyı insani kaygılarla açtığı için” yolcunun adını vermek istemedi. Soruşturma sürüyor.