3 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz sokaklara döktü

3 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz sokaklara döktü
Güncelleme:

Hindistan'ın kontrolü altındaki Cammu Keşmir'in Sumbal bölgesinde binlerce kişi, 3 yaşındaki bir kız çocuğunun tecavüze uğraması üzerine sokaklara döküldü.

Hint yetkililer, kız çocuğunun bir komşusu tarafından kandırılıp okula götürülerek orada tecavüze uğradığını açıkladı. Küçük kızın hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi.

Protestolar şüphelinin yaşının sahte doğum belgesiyle düşük gösterilmeye çalışıldığı iddiası üzerine başladı.

Euronews'ten Mustafa Bağ'ın aktardığına göre, güvenlik güçlerinin kontrol etmekte zorlandığı gösterilerde öfkeli kalabalıkla polis arasında çatışma çıktı. Arbedede yüzden fazla kişi yaralandı.

Motosiklet tamirciliği yapan 20 yaşındaki şüphelinin ailesinin sahte bir belge temin ederek kendisini 13 yaşında gösterdiği dile getirildi. Şahsın böylece küçük yaştan dolayı ömür boyu hapis cezası almaktan kurtulduğunun anlaşıldığı ortaya çıktı.

Savcılık sahte belgeyi verenler hakkında da soruşturma başlattı.

Halktan sakin olmalarını ve adaletin yerini bulması için çalıştıklarını dile getiren yerel yönetici Baseer Han, şahsın tutukladığını ve konuyla ilgili soruşturmanın da devam ettiğini söyledi.

Sık sık taciz ve tecavüz hadiselerinin yaşandığı Hindistan'da hükümet her ne kadar yasaları sıkılaştırsa ve cezaları arttırsa da ülkede cinsel saldırı hadisesinin yaşanmadığı hafta geçmiyor.