5 dağcının cesetleri bulundu

5 dağcının cesetleri bulundu
Güncelleme:

Hindistan'ın en yüksek ikinci zirvesi Nanda Devi'de kaybolan dağcılardan 5'inin yeri belirlendi. Dağcıların olduğu bölgeye operasyon başlatılırken, üç dağcıdan haber alınamıyor.

Hindistan'ın ikinci en yüksek zirvesi Nanda Devi  Dağı'na tırmanış sırasında kaybolan 8 dağcıdan cesetlerinin yeri belirlenen 5'ine ulaşmak için çalışmalar başlatıldı. 

Emniyet yetkilileri, Hindistan Hava Kuvvetlerinin uçaklarıyla yeri  belirlenen dağcılardan 5'ine ait cesede ulaşmak için "Daredevils" (Gözüpekler)  adı verilen operasyonun başladığını belirtti.

Cesetlerin tespit edildiği alana havadan milis dağcılar indirileceğine  dikkati çeken yetkililer, bu operasyonun "çok yüksek riskli ve yüksek rakımlı"  olduğunu ifade etti.

Diğer 3 dağcıyı arama çalışmalarının sürdüğü bilgisini paylaşan  yetkililer, çığ altında kaldığı tahmin edilen bu dağcıların da ölmüş olmasından  endişe ediyor.

Uttarakhand eyalet yönetimi sözcüsü Dr. Vijay Kumar Jogdande,  pazartesi günü, Hindistan Hava Kuvvetleri uçaklarının Nanda Devi Dağı'na tırmanış  yaparken kaybolan 8 kişilik dağcı ekibinden 5'inin cansız bedenlerini havadan  tespit ettiğini belirtmişti. 

Jogdande, cesetlere ulaşmak ve kalan 3 dağcıyı bulmak üzere yürütülen  çalışmaların kar fırtınası nedeniyle verilen aranın ardından salı günü  başlayacağını ifade etmişti. 

Himalayalar dağ sırasında yer alan Nanda Devi Dağı'na 13 Mayıs'ta  tırmanmaya başlayan 4 İngiliz, 2 ABD'li, bir Avustralyalı ve bir Hint dağcı, 31  Mayıs'ta dönmeleri gereken kamp yerine varamamıştı. Bunun üzerine dağcıları arama  çalışması başlatılmış, Hindistan Hava Kuvvetlerine bağlı helikopterlerin de  katıldığı çalışmalara bir süre sonra kötü hava koşulları nedeniyle ara  verilmişti.

Hindistan'ın 7 bin 800 metreyle en yüksek ikinci dağı Nanda Devi,  dünyanın en yüksek 23'üncü zirvesi olarak biliniyor.  

AA

Etiketler hindistan nanda devi