Cezası sabaha kadar kırbaç !

Cezası sabaha kadar kırbaç !
Güncelleme:

Endonezya'da evlilik öncesi ilişkiye girdiği belirtilen çift sabaha kadar kırbaçlandı.

Endonezya’da evlilik öncesi flört ettikleri gerekçesiyle 3 çift vahşi bir şekilde cezalandırıldı. Bunlardan biri ilişkiye girdikleri iddiasıyla öğlenden ertesi sabaha kadar kırbaçlandı

Endonezya’da nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Banda Aceh kentinde şeriat kurallarını ihlal eden kişilere kırbaç cezası verilmeye devam ediyor. 2001 yılında  Endonezya Parlamentosu kararıyla özerklik kazanan Banda Aceh’de şeriat kanunları uygulanıyor. Geçtiğimiz günlerde evlilik öncesi flört ettikleri gerekçesiyle 3 Acehli çifte kırbaç cezası verildi. Al Furon Cami’si içinde infaz edilen kırbaç cezaları halkın gözü önünde gerçekleştirildi.

--7433069.jpeg

Kırbaç cezasına çarptırılan kadınlardan birisinin erkek arkadaşıyla evlilik öncesi cinsel ilişkiye girdiği, bu nedenle de cezasının çok daha büyük olduğu belirtildi. Banda Aceh’de eşcinsel ilişki, kumar ve  alkol yasaklanmış durumda. Kadınların gece 11’den sonra dışarı çıkmasının yasak olduğu kentte, erkeklerin ve kadınların beraber motosikletlere binmesi de yasa dışı olarak sayılıyor. İnsan hakları kuruluşları, bazı yerlerde uygulanan kırbaç cezalarının dozunun tamamen aştığını, öğlen başlayan infazların aralıklarla ertesi güne kadar devam ettiği ifade ediyor.

--7433071.jpeg

Cezalandırılacak genç kızlar infaz yerine kadın polisler tarafından getiriliyor. Erkekler de kırbaç cezasından nasibini alıyor.

--7433073.jpeg