Çocuğun kafası sürekli büyüyor...

Çocuğun kafası sürekli büyüyor...
Güncelleme:

Bangladeş'te yaşayan bir ailenin çocuğu giderek büyüyor.

Bangladeş'in güneyinde yaşayan iki yaşındaki Emon adlı erkek çocuğun kafası tam 9 kilo ağırlığında. 1 yaşındaki bir çocuğun ortalama ağırlığına eşit sayılabilecek ağırlıktaki kafasıyla küçük çocuk sürekli bakıma muhtaç bir halde hayatını sürdürüyor.

ÖNCE TEŞHİS KOYACAK DOKTOR BULAMADILAR

Emon'un sezaryenle doğumundan beri sürekli büyüyen kafasına bir çare arayan anne ve babası, küçük çocuğun rahatsızlığına teşhis koyabilecek doktor bulamadı.

kucuk-cocugun-kafasi-surekli-buyuyor--2184265.jpeg

BEYNİNDE SU TOPLANMASI TEŞHİSİ KONDU

Küçük Emon'a en sonunda 'hidrosefali' (beyinde su toplanması) teşhisi kondu. Doktorlar, kafatasının içinde biriken sıvının baskı yaparak beyne zarar verdiği bu rahatsızlığın tedavisinin ancak Bangladeş dışında bir ülkede yapıldığını çaresiz anne babaya bildirdi. Çok fakir olan Emon'un ebeveynlerinin yurt dışına çıkacak maddi durumları bulunmuyor.

ANNENİN GEBELİK SIRASINDAKİ HASTALIĞI SEBEP OLMUŞ

Tedavi uygulanmama durumunda rahatsızlık uzun vadede zihinsel ve bedensel engellere ve hatta kalıcı beyin hasarına sebep olabiliyor.

Doğuştan gelen ve bebeklerde görülen hidrosefali, annenin gebelikte kabakulak ve kızamıkçık hastalıkları yaşaması sonucunca gelişen komplikasyonlar neticesinde bebeklerin etkilenmesiyle ortaya çıkıyor.