İki ülke arasında 4 anlaşma

İki ülke arasında 4 anlaşma
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping ile bir araya geldi. Çin ile Türkiye arasında çeşitli alanlarda 4 anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk  Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şi Cinping ile görüştü.Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne  katılmak amacıyla bulunduğu Çin'in Hangzhou kentindeki Xi-hu Devlet Konukevi'nde,  Şi Cinping ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından liderler, iki ülkenin  heyetleri arasındaki toplantılara başkanlık etti.

TÜRKİYE İLE ÇİN ARASINDA 4 ANLAŞMA İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi için geldiği Hangzhou'da Çin ile Türkiye arasında çeşitli alanlarda 4 anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşme gerçekleştirirken yapılan heyetler arası görüşmenin ardından iki ülke arasında çeşitli alanlarda 4 anlaşma imzalandı. Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Enerji İdaresi ile Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında yenilenebilir enerji alanındaki işbirliği anlaşması ve kömür alanındaki işbirliği anlaşması imzalandı. Öte yandan iki ülke arasında Türkiye’nin antepfıstığının Çin’e ithal edilmesi anlaşmalarının imzalandığı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping de hazır bulundu.

AA