İki ülke arasında gerilim artıyor !

İki ülke arasında gerilim artıyor !
Güncelleme:

Güney Kore, Kuzey Kore'nin nükleer saldırı tehdidininin artması halinde başkentlerini yok edebileceklerini açıkladı.

Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap, Seul Yönetimi'nin, nükleer saldırı tehdidini tırmandırması halinde Kuzey'in başkenti Pyongyang'ı yerle bir etme planları yaptığını duyurdu.

Son dakika haberleri: BBC’nin aktardığı habere göre; Güney Koreli bir askeri kaynak, Yonhap’a yaptığı açıklamada, “Pyongyang’ın her tarafının balistik füzeler ve yüksek infilaklı patlayıcılarla yerle bir edileceğini” söyledi.

Güney’in bu hamlesi, Kuzey’in Cuma günü beşinci başarılı nükleer denemesini gerçekleştirmesinin ardından geldi. Bu gelişme karşısında başta bölge ülkeleri olmak üzere dünyadan Pyongyang Yönetimi’ne tepki yağdı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) acil kodlu bir toplantı düzenleyerek, Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı.

Söz konusu askeri kaynak, bilhassa Kuzey Kore liderliğinin gizlendiği düşünülen Pyongyang semtlerinin saldırılara hedef olacağını söyledi. Güneyli kaynak, “şehrin yanıp kül olacağını ve haritadan silineceğini” de sözlerine ekledi.

BBC’nin Seul’den bildiren muhabiri Steve Evans, Güney’in Kuzey’in sıklıkla kullandığı aynı kan donduran retoriğe başvurduğunu söyledi. Evans, Güney’de hükümetin Kuzey’le ilgili politikalarına yönelik eleştirinin dozunun yükseldiğini; “çünkü insanların Seul Yönetimi tarafından izlenen siyasetin, Kim Jong-un’u nükleer heveslerinden vazgeçirmeye yetmediğini düşündüğünü” aktardı.

Güney’in Kuzey’e yönelik saldırı planlarının, Cuma günkü nükleer denemeyi takiben Parlamento’ya bildirildiği öğrenildi. Analistler, Cuma günkü denemeyle, Kuzey Kore'nin kullanılabilir bir nükleer silah geliştirmeye bir adım daha yaklaştığını düşünüyor.