Kim Jong talimatı verdi! Beklenmedik hamle

Kim Jong talimatı verdi! Beklenmedik hamle
Güncelleme:

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, ülkesinin futbolda gelişmesi için harekete geçti.

Son olarak en büyük başarısını 1966'da Dünya Kupası'nda gruptaki son maçında İtalya'yı yenerek çeyrek finale kalarak gösteren Kuzey Kore, futbolda yeni bir atılım yapmaya hazırlanıyor.

Kim Jong-Un, Kuzey Kore'de futbolu stratejik bir öncelik haline getirdi. Kim Jong-Un, Lionel Messi'den daha yetenekli çocukları dünya futboluna sunmak için talimat verdi. 

Kim Jong-Un, ülkesinde futbolla ilgili net bir talimat verirken, açılan futbol okullarıyla yetenekli gençlere ulaşmak için çalışmalar başladı.

"LIONEL MESSİ OLMALARI İÇİN EĞİTİYORUZ"

Kuzey Kore'de 2013 yılında açılan Uluslararası Futbol Okulu'nun antrenörlerinden Ri Yu He, bu hedefleriyle ilgili olarak "Gençlerimizi Lionel Messi gibi yetenekli oyuncular olamaları yönünde eğitiyoruz" şeklinde konuştu.

"ASYA VE DÜNYA FUTBOLUNA EGEMEN OLMAK İSTİYORUZ"

"Yakın gelecekte Asya' futbolunda egemen olmak istiyoruz. Umarım daha sonra dünya futboluna da egemen oluruz" derken, oğlu Shang Ri Myong'un iyi bir kaleci olduğunu açıkladı.

Kuzey Kore bugün itibariyle dünya sıralamasında 126. ülke konumunda. Çin, Japonya ve Güney Kore'nin gerisinde yer alan Kuzey Kore, en kısa sürede bu ülkeleri geçerek futbolda ses getirmek istiyor.

 

Sporx