Kuzey Kore kuraklıkla boğuşuyor

Kuzey Kore kuraklıkla boğuşuyor
Güncelleme:

Çok sayıda yaptırıma maruz kalan Kuzey Kore, yağış olmaması nedeniyle kuraklıkla boğuşuyor. İklim şartları nedeniyle halk son 10 yılın en ciddi gıda sıkıntısını çekiyor.

Uluslararası yaptırımlara maruz kalan Pyongyang yönetimi, ilk beş ayda düşen yağış miktarını açıkladı. BM'ye göre, Kuzey Kore'de son 10 yılda olumsuz iklim koşullarına bağlı en kötü hasat dönemlerinden birinin ardından yaklaşık 10,1 milyon kişi ciddi gıda sıkıntısı çekiyor.

Kuzey Kore, neredeyse son 40 yılın en kötü kuraklığıyla  karşı karşıya olduğunu açıkladı. 

Kore ajansı KCNA'nın haberinde, 2019'un ilk 5 ayında Kuzey Kore  genelinde ortalama 54,4 milimetre yağış düştüğü ve ülkede son 40 yılın en kötü  kuraklığının yaşadığı bildirildi.

Kuraklığın, mayıs sonuna kadar devam etmesinin beklendiği ifade  edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), ay başında Kuzey  Kore'de son 10 yılda olumsuz iklim koşullarına bağlı en kötü hasat dönemlerinden  birinin ardından yaklaşık 10,1 milyon kişinin ciddi gıda sıkıntısı çektiğinin  belirlendiğini açıklamıştı.

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, Kuzey Kore'de ciddi gıda  sıkıntısının aşılması için bu ülkeye insani yardım yapılmasına karşı çıkmış,  "fonların, halkın refahı için kullanılmak yerine nükleer silahların ve füzelerin  geliştirilmesine akıtıldığı bir ülkeye dışarıdan yardım sağlamayı zamansız  bulduğunu" söylemişti.

AA

Etiketler kuzey kore kuraklık