Özbekistan Devlet Başkanı hayatını kaybetti

Özbekistan Devlet Başkanı hayatını kaybetti
Güncelleme:

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov hayatını kaybetti.

Beyin kanaması geçiren Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un hayatını kaybettiği bildirildi.

Reuters'a konuşan üç ayrı diplomatik kaynak, 78 yaşındaki Kerimov'un öldüğünü söyledi.Anadolu Ajansı da Kerimov'un hayatını kaybettiğinin öğrenildiğini aktardı.

Özbekistan hükümetinden bu sabah yapılan açıklamada, geçen hafta sonu beyin kanaması geçirmesinin ardından hastaneye kaldırılan 78 yaşındaki Kerimov'un sağlık durumunun son 24 saat içinde ciddi olarak kötüleştiği belirtilmişti.

Açıklamada, "Derin bir üzüntü ile belirtmek isteriz, son günde Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un sağlık durumu keskin kötüleşti. Doktorların fikrine göre, Cumhurbaşkanı'nın sağlık durumu kritik olarak değerlendiriliyor" ifadelerine yer verilmişti.

Özbekistan'ın tarihi Semerkant kentinde 30 Ocak 1938'de doğan Kerimov, 27 Ağustos Cumartesi günü geçirdiği beyin kanamasının ardından hastaneye kaldırılmıştı.

Kerimov, 1989 yılında Komünist lider olarak başına geçtiği ve o dönemde bir Sovyet cumhuriyeti olan Özbekistan'ı, 1991 senesinde Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla bağımsızlığın kazanılmasından bu yana da aralıksız yönetti.