Salgın giderek artıyor ! Ölü sayısı bini aştı !

Salgın giderek artıyor ! Ölü sayısı bini aştı !
Güncelleme:

Filipinler'de bu yıl dang humması nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Salgın geçen seneye göre yüzde 109 bir artış gösterdiği ve bin kişinin öldüğü belirtildi.

Filipinler'de bu yıl dang humması nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının bini aştığı bildirildi.
"Inquirer.net" sitesinin haberine göre, Filipinler Sağlık Bakanlığı Epidemiyoloji Bürosu'ndan (DOH-EB) yapılan açıklamada, 24 Ağustos itibarıyla ülke genelinde 249 bin 332 dang humması vakası görüldüğü ve vaka sayısında geçen yıla oranla yüzde 109'luk artış olduğu belirtildi.

Açıklamada, salgın nedeniyle 1021 kişinin yaşamını yitirdiği de bildirildi.

DOH-EB verileri, yalnızca 18-24 Ağustos tarihlerinde 13 bin 192 yeni vaka kaydedildiğini ve bu sayının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Veriler, bu yıl dang hummasının 8 aylık bilançosunun, 2012'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını gösterdi.

Salgına bağlı tüm ölümlerden yüzde 39'unun 5 ila 9 yaşındaki çocuklarda görüldüğü kaydedildi.

ÜLKE GENELİNDE GEÇEN AY DANG HUMMASI SALGINI İLAN EDİLMİŞTİ

Filipinler Sağlık Bakanı Francisco Duque, geçen ay yaptığı açıklamada, ülke genelinde 1 Ocak-20 Temmuz tarihlerinde 146 bin 62 dang humması vakası görüldüğünü ve vaka sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 98 arttığını duyurmuştu.

Bu vakalardan 622'sinin ölümle sonuçlandığını belirten Duque, bu nedenle ülke çapında dang humması salgını ilan ettiklerini söylemişti

AA