Taliban yine atliam yaptı

Taliban yine atliam yaptı
Güncelleme:

Taliban'ın Afganistan'da yaptığı saldırıda en az 50 Afgan askerinin öldüğü bildirildi.

ABD, Taliban mensuplarının Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kenti yakınlarında bir askeri üsse düzenledikleri saldırı sonucunda en az 50 Afgan askerin öldüğünü bildirdi.

Yıllardır Afganistan'ın mücadele ettiği Taliban, Mezar-ı Şerif kenti yakınlarında yaptığı saldırıda en az 50 Afgan askeri hayatını kaybetti.

Afganistan'da askeri birliğe düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişi hayatını kaybetti.

ABD askeri sözcüsü, Afganistan'ın Belh bölgesinde bulunan Afgan askeri üssüne düzenlenen militan saldırısı sonucunda 50'den fazla kişinin öldüğünü açıkladı. ABD ordusunun Merkez Komutanlığı sözcüsü Albay John Thomas'un Reuters'a verdiği bilgiye göre, saldırının birlik içindeki cami ve yemekhaneye yapıldığını açıkladı.

Afganistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Daulat Waziri, askeri üniformalı militanların Cuma namazı sırasında, saat 13:00 civarında Afganistan'ın kuzeybatısında bulunan askeri birliğe baskın yaptığını söyledi.

Askeri bir yetkili, askeri bir araç ile binaya girildiğini ve birliğin camisinde dua eden askerlere ateş edildiğini açıkladı.

İki askeri araçla üsse giren ve en az 8 üniformalı militan olduğu öğrenilen saldırganlar katliam yaptı. Meydana gelen saldırıda en az 50 askerin hayatını kaybettiği ve onlarca askerin de yaralandığı bildirildi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) meydana gelen saldırıyı yaptığı bir açıklama ile kınadı.

Saldırganlardan 5'inin çatışma sırasında öldürüldüğü ve birisinin de canlı olarak yakalandığı öğrenildi.

Askeri üssü düzenlenen saldırıyı Taliban üstlendi.