Avrupa Konseyi Genel Sekreteri'nden FETÖ açıklaması

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri'nden FETÖ açıklaması
Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Konseyi Genel Sekreterinden flaş açıklamalar geldi. AB Genel Sekreteri Jagland toplantıda; "Halkın üzerine ateş açıldı, darbe girişimi kabul edilemez. Gizli örgütle ilgili adımlar atılmalı" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile ortak basın açıklaması düzenledi. Jagland toplantıda; "Halkın üzerine ateş açıldı, darbe girişimi kabul edilemez. Gizli örgütle ilgili adımlar atılmalı" dedi.

Çavuşoğlu; "Avrupa Konseyi ile yakın iş birliği içindeyiz. Bilgilendirme sürecek. Demokrasi anlayışımızdan taviz vermedik, vermeyeceğiz. Reform süreci güçlü bir şekilde devam edecek. AB ve Avrupa basını yanlış tutumundan vazgeçmeli" açıklamalarında bulundu.

Jagland; "Türk vatandaşlarını tebrik ediyorum, demokrasiye sahip çıktılar. Halkın üzerine ateş açıldı, darbe girişimi kabul edilemez. Ağır kınanması gereken bir şeydir. Darbe olsaydı Avrupa Konseyi üyeliği askıya alınırdı. TBMM'de birlik sergilenmiş olması önemli ve anlamlıdır. Gizli örgütle ilgili adımlar atılmalı. Bu örgütün varlığının bilgisine sahibiz. masumiyet karinesi saygı duyulan bir ilkedir."