Avrupa Parlamentosu Arakan'ı görmezden geldi

Avrupa Parlamentosu Arakan'ı görmezden geldi
Güncelleme:

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu açılışında İspanya, Finlandiya ve Irma Kasırgası'nda hayatını kaybeden kişiler için saygı duruşunda bulunurken Arakan unutuldu.

Strazburg'da Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nun açılışında, İspanya ile Finlandiya'daki terör saldırıları ve Irma Kasırgası'nda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulurken, BM'nin "etnik temizliğe uğruyorlar" dediği Arakanlı Müslümanlar görmezden gelindi.

Fransa'da toplanan Avrupa Parlamentosu (AP) Genel  Kurulu'nun açılışında, dünyada son dönemde yaşanan terör saldırıları ve doğal  felaketlerde ölenler için saygı duruşunda bulunulurken, arakanlı Müslümanların  yaşadığı şiddetin görmezden gelinmesi dikkati çekti. 
 
Strazburg kentinde düzenlenen AP Genel Kurulu'nun açılışında konuşan  AP Başkanı Antonio Tajani, son zamanlarda dünya genelinde çok sayıda terör  saldırısının ve doğal felaketin yaşandığını anımsattı.
 
Tajani, Genel Kurul'a seslenerek salondakileri, "İspanya'da ve  Finlandiya'daki saldırıda hayatını kaybedenler ayrıca ABD ve Karayip adalarında  etkili olan doğal afetlerde yaşamını yitirenler için" saygı duruşuna davet etti.
 
Perşembe günü sona erecek AP Genel Kurulu'nun Gündem konuları  arasında, Avrupa Birliğinin (AB) durumu, AB üyesi ülkelerdeki kamuya açık  alanlarda ücretsiz internet, böcek ilaçlı yumurta krizi, Kuzey Kore'nin nükleer  tehdidi, Türkiye ve AB ilişkilerinin geleceği, Venezuela krizi, AB-Hindistan arasında iş birliği ve serbest ticaret anlaşması gibi başlıklar bulunuyor.
 
AP, Myanmar ve Arakanlı Müslümanların durumunu, Genel Kurul'un son  gününde, Kamboçya, Gabon ve Laos'taki krizlerin görüşüleceği bir oturumda ele  alacak.
 
Myanmar Ordusunun "silahlı militanlarla" mücadele gerekçesiyle  Arakan'da sivillere yönelik saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana binlerce  Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin  vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.
 
Saldırılarda 150'den fazla köy, ordu ve Budist milliyetçiler  tarafından yakıldı. On binlerce Arakanlı Müslüman can güvenliği nedeniyle halen  bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf  Nehri ya da deniz yoluyla Bangladeş'e geçiyor. BM'ye göre, 25 Ağustos'tan bu yana  Bangladeş'e sığınanların sayısı 313 bine ulaştı.

AA