''Avrupa, Türkiye'ye sınır kapılarını açmayabilir''

''Avrupa, Türkiye'ye sınır kapılarını açmayabilir''
Güncelleme:

Koronavirüs salgını nedeniyle her iki haftada bir dış sınırlarını açacağı ülke listesini güncelleyen Avrupa Birliği'nin yine Türkiye'ye kapılarını açmayacağı iddia edildi.

korona virüs salgını nedeniyle her iki haftada bir dış sınırlarını açacağı ülke listesini güncelleyen Avrupa Birliği'nin yine Türkiye'ye kapılarını açmayacağı iddia ediliyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Türkiye yine listeye dahil edilmeyecek. AB 1 Temmuz'da sınırlarını Cezayir, Avustralya, Gürcistan, Japonya, Kanada, Fas, Karadağ, Ruanda, Sırbistan, Güney Kore, Tayland, Tunus, Uruguay ve bazı şartların yerine getirilme açmayı kararlaştırmıştı.

Brüksel, 16 Temmuz'da ise listede bulunan ülke sayısını 14'ten 12'e düşürdüğünü duyurm sayısının artması üzerine Sırbistan ve Karadağ'a kapılar yeniden kapatılmıştı.

Sınır kontrolü her ülkenin kendi sorumluluğu altında. AB'nin aldığı karar tavsiye niteliğinde

Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayanların ise uygulamadan muaf tutulacağı belirtildi.

Türkiye, ABD, Brezilya, Rusya, Hindistan ve İsrail vatandaşları da 'güvenilir' ülke olarak ön gerekçesi ile daha önce listeye girememişti. Avrupa Birliği ağustos ayı başında dış sınırlarını açacağı güncel listeyi açıklayacak.

Euronews