''Paris için dua etmeyin''

''Paris için dua etmeyin''
Güncelleme:

Paris'teki saldırının ardından başlatılan kampanyaya destek veren Charlie Hebdo çizerinden ilginç tepki..

Fransa'nın başkenti Paris'teki korkunç saldırılara sosyal medyada başlatılan destekler için Charlie Hebdo çizerinden oldukça ilginç bir tepki geldi. '#PrayforParis' (Paris için dua edin) paylaşımına tepki gösteren Joann Sfar, "Teşekkürler ama daha fazla dine ihtiyacımız yok" diyerek karşılık verdi.

Paris'te 129 kişinin öldüğü ard arda yaşanan kanlı saldırılara sosyal medya tepkisiz kalmadı.  Twitter'dan başlayan kampanya kapsamında on binlerce kullanıcı Parislilere desteklerini iletti. '#PrayforParis' (Paris için dua edin) hashtagi kısa sürede sosyal medyanın en çok paylaşılanlarındna oldu. 

Ancak Charlie Hebdo çizeri Joann Sfar, sosyal medyadaki bu paylaşımlara  kişisel Instagramhesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve '#PrayforParis' (Paris için dua edin) hashtagine atıfta bulunarak "Paris için dua etmeyin" dedi.

Paylaştığı karikatürde "Dünya genelindeki dostlar, #PrayforParis için teşekkürler ama daha fazla dine ihtiyacımız yok. Bizim inanışımız müzik, öpüşmek, yaşam, şampanya ve eğlence. Paris'te hayat budur" ifadelerine yer verdi.

Paris'te 7 Ocak'ta da bir terör saldrısı yaşanmış, mizah dergisi Charlie Hebdo'nun binasına otomatik silahlarla gerçekleşen saldırıda 2'si polis 12 kişi hayatını kaybetmişti.