18 yaşındaki genç koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti

18 yaşındaki genç koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti
Güncelleme:

Birleşik Krallık'ta koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 281’e çıkarken, akşam saatlerinde 18 yaşında bir gencin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Birleşik Krallık’ta açıklanan son rakamlara göre koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 281’e çıkarken , akşam saatlerinde 18 yaşında bir gencin hayatını kaybettiği resmi kayıtlara geçti. Dün açıklanan resmi rakamların ardından ölen kişi sayısı 48 kişi artarak toplam vaka sayısı 5 bin 683 kişiye yükseldi. 18 yaşında hayatını kaybeden kişinin kimlik bilgileri açıklanmadı. İngiltere sağlık örgütü, dün Başbakan Boris Johnsoın'ın yaptığı açıklamayı göstererek ‘’ Vakaların giderek artması ve hükümetin uyarılarına rağmen bazı İngilizlerin güneşli pazar gününde toplu halde sokakta olduğunu ve bu nedenle salgın her geçen gün artış gösterecektir. ‘’ açıklamasında bulundu .

BAŞBAKAN BORİS JOHNSON ‘’ 2 METRE KURALINA UYALIM ‘’

Kovid-19 sebebiyle günlük gerçekleştirdiği basın toplantısına açıklama yapan İngiltere Başbakanı Boris Johnson , ‘’ bir birimize 2 metreden fazla yaklaşmamalıyız. Bunu ciddiye alın ve uygulayın. Çünkü hayati öneme sahip" açıklamasını yaptı. Yapılan uyarılara rağmen sosyal mesafelendirme uygulamasına uyulmadığı takdirde daha sert yaptırımlar uygulamamız gerekecek’’ açıklamalarında bulundu.

HAYATINI KAYBEDEN EN GENÇ HASTA

İngiltere Sağlık Servisi yetkilileri dün yaptıkları açıklamada, 18 yaşındaki koronavirüs hastasının Coventry Üniversite Hastanesi’nde yaşamını yitirdiği ifade edildi. Hastanın başka rahatsızlıkları da bulunduğu belirtilirken, İngiltere’de virüs sebebiyle hayatını kaybeden en genç hasta olduğu vurgulandı.