6 yıldızlı ''helal'' geneleve polis baskını

6 yıldızlı ''helal'' geneleve polis baskını
Güncelleme:

Almanya'da bir Türk'e ait olan "helal" geneleve polis baskın düzenledi.

Avrupa’nın en ünlü genelevlerinden biri olan ve bir şişe şampanyaya 2,500 Euro’nun ödendiği, Kenan Şimşek adlı bir Türk’e ait Artemis adlı geneleve, Alman polisi 900 kişilik bir ekiple baskın yaptı.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre Türk Kenan Şimşek’in Almanya’da işletmeciliğini yaptığı yaptığı ve ‘Helal Seks Oteli’ olarak bilinen Artemis adlı altı yıldızlı genelev, 21 kamerayla izleniyordu. Şeriat kuralları gereği çalışanlarının alkol alması yasak olan Artemis, emeklilere ve taksi şoförlerine yarı ücret tarifesi uyguluyordu.

SUÇU, GELİRİ GİZLEMEK VE MİLYONLARCA ZARAR

15 mimar çalıştırıp 6 milyon Euro’ya başkent Berlin’de Artemis’i açan ve her gün 100’den fazla hayat kadınını çalıştıran Kenan Şimşek gözaltına alındı. 50 yaşındaki Şimşek’in lüks genelevine kilit vurulacağı da açıklandı. Şimşek’in hakkındaki suçlama ise, gelirlerini gizlemek ve bu yolla 17.5 milyon Euro’luk vergi kaçırmak…

Daha önce verdiği röportajlarda Kenan Şimşek, “Avrupa’da dört büyük Artemis daha açacağım. 6 milyon Euro’yu kendime p……. dedirtmek için yatırmadım. Ben bir iş adamıyım. Kazandığım para sülaleme bile yeter, hepsini borsaya açacağım. İzin versinler Türkiye’de Las Vegas kurayım” şeklinde konuşmuştu.

HAYAT KADINLARI ŞAHİTLİK YAPIYOR

Dünyanın her yerinden kadınları çalıştıran Artemis baskını sırasında, aralarında Türkler’in de bulunduğu 212 müşteri ve çalışan bulunuyordu. Baskında Kenan Şimşek ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Daha önce Artemis’te çalışan eski kadınların ifadeleri ve şahitliği doğrultusunda, aylardır lüks genelev hakkında soruşturma yürütüldüğü belirlendi.

Ana suçlama, gelirleri gizlemek olarak açıklandı. İşletmenin, orada çalışan kadınları “kendi nam ve hesabına çalışıyor“ diye gösterdiği ancak gerçekte bunların, Artemis’in personeli olduğu belirtildi. Hayat kadınları personel olunca bu kez çalışma koşulları, vardiyalı çalışma sistemi, fiyat listeleri, kontroller ve denetimlerle ilgili yükümlülüklerin yerine getirilmemiş olduğu sonucuna varıldı. Bu sistemle, 2005’te açılışı yapılan Artemis’in, devlete 17.5 milyon Euro’luk bir zarar verdiği tahminleri yapılıyor.

KRAL DAİRESİNE ŞAMPANYA ŞARTI

Giriş ücreti ödendikten sonra, istenildiği kadar cinsel ilişki ve alkolsüz yeme-içmenin ücretsiz olduğu lüks genelevde, herkes girişten itibaren çırıpçıplak geziyor. Artemis’te kral dairesi de ücretsiz ama orası için 2500 Euro’luk şampanya ısmarlama şartı var.

Gözaltına alınanlar arasında Kenan Şimşek ve kardeşi Hakkı Şimşek’le birlikte kardeşiyle birlikte, 4 de hayat kadını da var. Bu kişilerin, hayat kadınlarının çalışmalarını farklı göstermek için kaçak belge düzenlediği öne sürülüyor. Ayrıca, Hell Angels çetesine ait olduğu öne sürülen 100 binlerce Euro’ya da el konuldu.

ALMANYA’NIN EN BÜYÜK GENELEVİ

Zengin Türkler’in gözde mekanlarından olan Artemis, günde 651 müşteriyi ağırlayacak kapasitede. Lüks genelevde günde 5 binden fazla havlu, 1200 kadın ve erkek terliği kullanılıyordu. 127 lüks odalı Artemis, bu özelliği ile Almanya’nın en büyük geneleviydi.