AB'nin Türkiye Büyükelçisi istifa etti

AB'nin Türkiye Büyükelçisi istifa etti
Güncelleme:

Avrupa Birliği'nin Türkiye Büyükelçisi Haber'in istifa ettiği açıklandı.

Avrupa Birliği'nin Türkiye Büyükelçisi Hansjörg Haber Ekim 2015'te başladığı görevini bıraktı. Haber'in vize muafiyeti anlaşmasıyla ilgili sarfettiği "Biz de bir atasözü vardır; Türk gibi başlanır Alman gibi bitirilir. Ama burada tersi oldu. Alman gibi başlandı, Türk gibi bitirildi" sözleri tepki çekmişti.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg haber istifa etti. Büyükelçi Haber'in istifa nedeni ve istifasını ne zaman sunduğu hakkında henüz bir açıklama yapılmış değil.

Reuters haber ajansı, istifa haberinde büyükelçinin AB ile Türkiye arasındaki göçmen anlaşması kapsamında Türkiye'nin tutumunu eleştirdiğini ve geçen ay yaptığı açıklamalar nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldığını hatırlattı.

Büyükelçi Haber'in vize muafiyeti anlaşmasıyla ilgili sarfettiği "Biz de bir atasözü vardır; Türk gibi başlanır Alman gibi bitirilir. Ama burada tersi oldu. Alman gibi başlandı, Türk gibi bitirildi" sözleri tepki çekmişti.

Büyükelçi Hansjörg Haber, 1 Ekim 2015'ten itibaren Ankara'da görev yapıyordu.

Diplomatik kariyerine 1984 yılında başlayan büyükelçi, 1992-1996 yıllarında Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği'nde Siyasi Müsteşar olarak görev yapmıştı. Haber, iyi derecede İngilizce, Fransızca, Rusça ve Türkçe biliyor.