Ahmet Kaya'nın mezarlığında çirkin görüntü

Ahmet Kaya'nın mezarlığında çirkin görüntü
Güncelleme:

Ünlü sanatçı Ahmet Kaya'nın Paris'teki mezarına bakın neler yazılmış...

Sanatçı Ahmet Kaya’nın Paris Pere Lachaise Mezarlığı’ndaki anıt mezarının üzerindeki yazılar dikkat çekiyor ve düzensiz bir görüntü oluşturuyor. Aynı mezarlıkta bulunan Oscar Wilde’ın mezarı iz bırakılmasına karşı cam bir duvarla korunuyor.

Hürriyet'ten Can Mumay'ın haberine göre sanatçı Ahmet Kaya 16 Kasım 2000’de Fransa’nın başkenti Paris’te vefat etti. ‘Başım belada’ ve  ‘Kum gibi’ isimli şarkılarıyla bilinen sanatçının mezarı Paris’teki Père Lachaise Mezarlığı’nda bulunuyor.

56d59414c03c0e6678e92a98.jpg

Türkiye’den gelen ziyaretçiler ise mezarlığı sık sık ziyaret ediyorlar. Yılmaz Güney, Oscar Wilde ve Edith Piaf gibi dünyaca ünlü isimlerinde bulunduğu anıt mezarlar topluluğu Père Lachaise görüntüsüyle dikkat çekiyor.

110 dönümlük mezarlık Paris’in en büyüğü olurken muntazam yapısı ve temiz görüntüsüyle dikkat çekiyor. 1804 yılında kurulan mezarlıkta bugüne kadar 1 milyon kişinin defnedildiği ifade ediliyor.

Ahmet Kaya’nın mezarı Père Lachaise’in 71. bölgesinde bulunuyor. Mezarı ziyaret ettiğinizde ise karşınıza çok da hoş olmayan bir manzara çıkıyor. Mezarlıktaki diğer anıt mezarların aksine Ahmet Kaya’nın mezarının üzerinde pek çok yazı göze çarpıyor. Bu yazıların hepsi sanatçı hakkında olumlu sözler içeriyor.  Ve çirkin bir görüntü ortaya koyuyor.

56d593d0c03c0e6678e92a8a.jpg

‘Selam usta’ yazan da var ‘Senin yerini kimse dolduramaz’ diyen de… Bazıları ise sevgiyi abartıp isimlerini mezarın üzerine yazmış.

Bu tablo ortaya düzensiz bir görüntü çıkarıyor.

Aynı mezarlıkta bulunan ünlü İrlandalı oyun yazarı Oscar Wilde’ın mezarına da geçmişte pek çok yazı yazılmış. Aynı zamanda Wilde’ın kadın hayranları dudaklarına ruj sürerek anıt mezarı öpüyorlardı. 2011 yılında mezarlığın etrafına cam bir duvar örerek mezarın üzerine herhangi bir yazı yazılmasını veya işaret bırakılmasını engelledi.

56d593dac03c0e6678e92a90.jpg

Wilde’ın mezarındaki camın üzerindeki şu yazı dikkat çekiyor: Lütfen bu anıta saygı gösterin. Bir işaret bırakmayın. Temizlik masrafları ailesi tarafından karşılanmaktadır.