Almanya'da Türkler ile Kürtler arasında sürtüşme !

Almanya'da Türkler ile Kürtler arasında sürtüşme !
Güncelleme:

Almanya'da Türk çeteler ile Kürt çeteler arasında kavga çıkmaması için alarm verildi.

Almanya’da yayımlanan haftalık Der Spiegel dergisi, Baden-Württemberg eyaletindeki Eyalet Kriminal Dairesi’nin (LKA) Türk ve Kürt silahlı grupların çatışma ihtimalini engellemek için güvenlik alarmı verdiğini yazdı.

Türk milliyetçilerinin oluşturduğu ‘Osmanen Germania Box-Club’ (Osmanlı Cermanya Boks Kulübü) isimli çete ile PKK destekçisi ‘Bahoz’ isimli çetenin, Türkiye’nin güney doğusunda terör örgütü PKK ile yaşanan çatışmalar nedeniyle Almanya’da silahlı çatışmaya girmesinden endişe ediliyor. Bu durum, Almanya’da Türkiye’deki siyasi olayların ülkeye taşınmasına bir örnek olarak gösteriliyor. Stutgart ve Hessen kentinde iki grup arasında halihazırda sürtüşmeler yaşandığı ifade ediliyor. 

Bahoz ve Osmanen Germania Box-Club isimli çetelerin silahları bulunduğu ve ünlü organize suç çetesi ‘Hells Angels’a benzer şekilde hiyerarşik bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor. Darbe giriminin ardından 31 Temmuz’da Köln’de 30 bin kişinin katılımıyla düzenlenen demokrasi mitingi ve ülkede zaman zaman açığa çıkan Türk-Kürt gerginliği, Türkiye’deki gelişmelerin ülkeye sirayet etmesi gerekçesiyle Alman siyasileri rahatsız ediyor. Almanya’da, iktidardaki Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve Hıristiyan Sosyal Birliği (CSU) partilerinin hazırladığı yeni bir güvenlik yasa taslağında, Almanya’da yaşayan göçmenlere çifte vatandaşlık hakkının iptal edilmesi maddesi de yer alıyor.