Apple telefonunu iade etmek isteyen adama öyle bir cevap verdi ki...

Apple telefonunu iade etmek isteyen adama öyle bir cevap verdi ki...
Güncelleme:

İngiltere'de yaşayan Sharakat Hüseyin, satın aldığı iPhone'u iade ettikten sonra parasını geri almak isteyince, Apple'den 'Saddam Hüseyin olmadığını kanıtlamasını' talep eden bir e-posta aldı

İngiltere'nin Birmingham şehrinde yaşayan Sharakat Hüseyin (26), geçen ay kız kardeşine hediye olarak bir adet iPhone satın aldı.

Fakat kız kardeşi hediyeyi istemediğini söyleyince, Sharakat Apple mağazasına gidip 799 Sterlin değerindeki iPhone'u geri iade etmek istedi.

The Sun'ın haberine göre Apple yetkilileri, miktarın çok fazla olduğunu ve bu transferin ancak banka yoluyla yapılabileceğini söyleyince, Sharakat banka bilgilerini paylaşıp beklemeye başladı.

Haftalar geçmesine rağmen Sharakat'a parası teslim edilmediği gibi, Apple'dan şaşırtıcı bir e-posta geldi.

E-postada iki çocuk babası olan Sharakat Hüseyin'den, 2006'da idam edilen Irak'ın eski lideri Saddam Hüseyin olmadığını kanıtlaması isteniyordu.

Sharakat e-postayı okuduğunda gözlerine inanamadığını söyleyerek, "İlk başta e-postanın spam olduğunu sandım. Gerçek olduğunu öğrendiğimde ise şoke oldum. Saddam'la aramda bağlantı kurulmasına çok sinirlendim" dedi.

Apple yetkilileri, Sharakat'ın adının, devletin satış yapılmasını yasakladığı kişiler listesine girmiş olabileceğini belirtti.

Olayın ardından Sharakat'tan özür dileyen Apple, para iadesinin bir an önce gerçekleştirileceğine dair söz verdi.

Habertürk